Nylig var en delegasjon, med fylkesordfører Terje Damman og Sirdals-ordførar Jonny Liland i spissen, i Oslo for å drøfte med Kunnskapsdepartementet muligheten for at Sirdal videregående skole kan få landslinje i skiskyting. Om fremstøtet lykkes er ikke klart. -Vi fikk ikke noe løfte om landslinje på møtet, men departementet imøteså en ny søknad. Det ble også sagt at vi hadde redegjort godt for saken, forklarer ordfører Liland til Sirdølen.

At det er gjort grunnlagsinvesteringer i lokaliteter og anlegg, samt kompetansen som er bygget opp, styrker troen på at det snart kan bli en positiv avgjørelse på saken. Om Sirdal får status som landslinje i skiskyting, vil det bli den tredje i sitt slag i landet. Fra før finnes det slike skoletilbud i Nordreisa og Meråker. Lenger sør i landet er det ikke skoler med landslinje for skiskyting ennå

Med i reisefølget var også skiskytterlandslagets trener og lærer på Sirdal videregående skole, Roger Grubben, fylkesvaraordfører Torill Runden og rådgiver i Vest-Agder fylkeskommune Reidar Kyllesdal. Frå Kunnskapsdepartementet møtte seniorrådgiver Bjørn Tore Bertheussen og statssekretær Elisabeth Dahle. Skiskytterforbundet stilte med generalsekretær Rakel Rauntun.

 

av Torkelsen, Jan H., publisert 14. mai 2013 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Eksamensforberedende Kurs H 19
  av jto, 18.09.19

  Gratis eksamensforberedende kurs i høst

  Les mer
 • Skoledebatter
  av jto, 26.08.19

  Skoledebattene er i gang

  Les mer
 • Skolefrokost I Vennesla
  av jto, 21.08.19

  METTET 400

  Les mer