-I Vest-Agder fylkeskommune er vi stolte og glade for at Ansgarskolen er lokalisert i Kristiansand. Siden den startet opp i 1988 på Hånes har den vært en viktig høyskole i Agder. Ansgarskolen er en flott høyskole - med fine bygg, godt omdømme og rekordmange studenter. I 100-årsjubileumsåret ser det ut til at Ansgarskolen kan sette ny studentrekord. Opp mot 250 søkere til Ansgar Teologiske Høgskole er tidenes topptall. I tillegg forventes det over 70 bibelskoleelever, sa fylkesvaraordfører Thore Westermoen, da han fredag talte på skolen 100-årsjubileum. Med seg hadde han en pengegave fra fylkeskommunen.

Han trakk frem at høyskolen de siste ti årene har utviklet seg fra å være et teologisk lærested til å bli en høyskole med et variert studietilbud med flere studieprogram - nå med enda en mastergrad utdannelse.  Skolen er ganske nylig gitt godkjent for en master i ledelse og menighetsutvikling. Dette blir høgskolens andre masterstudium.

Thore WestermoenHva skal til for å løfte Agder som landsdel og bedre levekårene, spurte så Westermoen. Og ga selv svaret gjennom å påpeke at viktige stikkord er kompetanse, næringsutvikling
og internasjonalisering. -Utdanningen på Ansgarskolen har et tydelig internasjonalt perspektiv, som utvikles gjennom samarbeid med utenlandske læresteder og ved at høyskolens studenter stimuleres til studieopphold i ulike kulturer. Her gjenspeiles Misjonsforbundet som har et internasjonalt engasjement, og som i dag har virksomhet i Norge, Kongo-Brazzaville, Colombia, Kina og Sentral-Asia.

-Det er en veldig viktig og strategisk oppgave å bidra til at unge mennesker kan være profesjonelle aktører - med en god kristen verdiforankring som del av sin kompetanse, understreket Thore Westermoen.

 

av Torkelsen, Jan H., publisert 27. mai 2013 | Skriv ut siden