Kunnskapsminister Kristin Halvorsen holdt i slutten av forrige uke innledningsforedraget på Nasjonal opplæringskonferanse 2013. Hun fremhevet betydningen av en god fellesskole. – Alle barn og unge skal ha så like muligheter som mulig til å utvikle sitt potensial. Fellesskolen er rammen for dette, sa Kristin Halvorsen. Målet med konferansen er å drøfte utfordringer og strategier for å øke kvaliteten i opplæringen, både i skole og fagopplæring. Dette er en av de viktigste utdanningskonferansene i året med representanter fra samtlige fylker.

– Klarer vi å koble opplæring tettere på samfunnet vil elevene bli mer motiverte og oppleve at skolen blir mer relevant. Derfor er satsingen på ungdomstrinnet så viktig, understreket kunnskapsministeren.

Regjeringens strategi for ungdomstrinnet har som mål å gjøre ungdomsskolen mer praktisk og variert. Det er innført valgfag på ungdomstrinnet, og i høst starter et program for skolebasert kompetanseheving for alle lærere i ungdomsskolen. Her vil man bruke gode erfaringer fra prosjektet Ny GIV, som har som mål å øke gjennomføringen i videregående skole.

– Vi har som mål at 75 prosent av elevene skal gjennomføre videregående skole innen 2015, sa Halvorsen i sitt innledningsforedrag.

 

av Torkelsen, Jan H., publisert 27. mai 2013 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Eksamensforberedende Kurs H 19
  av jto, 18.09.19

  Gratis eksamensforberedende kurs i høst

  Les mer
 • Skoledebatter
  av jto, 26.08.19

  Skoledebattene er i gang

  Les mer
 • Skolefrokost I Vennesla
  av jto, 21.08.19

  METTET 400

  Les mer