Mellom 30 og 40 mennesker vil stå på scenen i KILDENs store sal 11. juni fra klokken 11.00 til 16.00. Fylkesmannen i Vest-Agder, Vest-Agder fylkeskommune, Kristiansand kommune og Kristiansand Sanitetsforening inviterer til en storstilt regional Jubileumskonferanse 11. juni til feiring av 100 år for lik stemmerett i Norge.

Billettsalget til konferansen er startet og nærmere 200 har allerede meldt seg på Jubileumskonferansen i KILDEN har et tettpakket program med historie, forskning, dagens utfordringer, film, drama, musikk og foredrag. Lokale ungdomspolitikere og internasjonale bidragsytere er invitert til feiringen.

11. juni 1913 vedtok Stortinget enstemmig forslag om lik stemmerett for kvinner og menn, fremmet av fire stortingsmenn fra Vest-Agder, det gir ekstra grunn til feiring sier fylkesleder i Vest-Agder. Vi er spesielt glade for å ha fått en dyktig norsk kvinne, den som er høyest plassert i UN Women i FN i New York til å komme, Kristin Hetle fra FN organisasjonen holder hovedtalen om kvinners deltakelse i politikk og samfunn internasjonal, sier fylkesleder Ragna Marie Henden.

Les innholdsoversikt her.

 

av Torkelsen, Jan H., publisert 24. mai 2013 | Skriv ut siden