I fjor høst ble det politisk besluttet at Vest-Agder fylkeskommune skulle søke om å få gjennomføre et forsøk med fritak fra opplæring i skriftlig sidemål for elever ved Vg3 påbygging til generell studiekompetanse i Vest-Agder. Fylkeskommunens hovedutvalg for kultur og utdanning ble tirsdag informert om at Utdanningsdirektoratet har avslått søknaden.

Begrunnelse for avslaget er at direktoratet ikke finner at det foreligger særlige forhold som skulle gi grunn til å innvilge søknaden.

Fra fylkeskommunens side var blant annet om at målet med forsøket er "å undersøke om økt tid til skriftlig hovedmål vil redusere andel elever som stryker i norsk på påbygg til studiekompetanse, og dermed øke andelen elever som gjennomfører videregående opplæring".

av Torkelsen, Jan H., publisert 8. mai 2013 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Søgne Videregående Skole
  av jto, 15.11.19

  Søgne videregående skole inviterer til informasjonsmøte 20. november

  Les mer
 • Ungt Entreprenørskap Logo
  av jto, 06.11.19

  Ny langsiktig avtale mellom fylkeskommunen og Ungt entreprenørskap Agder

  Les mer
 • Lyngdal Vgs Åpningsarrangement 2019
  av jto, 29.10.19

  Flott opprustet skolebygg åpnet i Lyngdal

  Les mer