I fjor høst ble det politisk besluttet at Vest-Agder fylkeskommune skulle søke om å få gjennomføre et forsøk med fritak fra opplæring i skriftlig sidemål for elever ved Vg3 påbygging til generell studiekompetanse i Vest-Agder. Fylkeskommunens hovedutvalg for kultur og utdanning ble tirsdag informert om at Utdanningsdirektoratet har avslått søknaden.

Begrunnelse for avslaget er at direktoratet ikke finner at det foreligger særlige forhold som skulle gi grunn til å innvilge søknaden.

Fra fylkeskommunens side var blant annet om at målet med forsøket er "å undersøke om økt tid til skriftlig hovedmål vil redusere andel elever som stryker i norsk på påbygg til studiekompetanse, og dermed øke andelen elever som gjennomfører videregående opplæring".

av Torkelsen, Jan H., publisert 8. mai 2013 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Førerkort
  av jto, 25.06.19

  Enkelte kjøretimer blir ikke lenger regnet med i fraværsgrensen

  Les mer
 • Gratis Sommerkurs I 2019
  av jto, 05.06.19

  Gratis sommerkurs i matematikk og naturfag 2019

  Les mer
 • Datamus
  av jto, 22.05.19

  Vest-Agder får digital skolehelsetjeneste fra høsten

  Les mer