NM for Ungdomsbedrifter ble nylig avviklet. Det hadde tidenes høyeste nivå. Derfor var det ekstra flott at Vargs UB fra Kvadraturen skolesenter i Kristiansand fikk med seg en førsteplass og en tredjeplass hjem til Agder. De vant første prisen i klassen Beste Yrkesfaglige Bedrift – ikke minst takket være fagkunnskap, yrkesstolthet og entusiasme i forbindelse med et smart og lekkert produkt de selv har utviklet prototypen til. Ikke nok med det, de gikk hen og tok med seg tredje plassen i klassen Beste Utstilling.

NM for Ungdomsbedrifter omtaltes som Norges mest kreative mesterskap. 83 ungdomsbedrifter hadde kvalifisert seg gjennom fylkesvise konkurranser, og det ble delt ut priser i 17 ulike kategorier. I to dager representerte de unge gründerne ungdomsbedriftene sine på stand, presentert seg på scene og ble intervjuet av de over 100 dommerne.

Vargs UB består av 15 vg2 elever på industriteknologi. Bedriften deltok på Fylkesmessen for Ungdomsbedrifter og vant prisen for beste innovative produkt/tjeneste. Produktet er et solid Sykkelstativet Til Vargs UBog enkelt sykkelstativ med funksjonell design. Dette egner seg for offentlig miljø og for "framtidens grønne byer". En lysende "vårgrønn" farge skal vise veg til trygg og solid sykkel-parkering. Fylkeskommunen står allerede på kundelisten og at det pågår også forhandlinger med Kristiansand kommune.

– Vi har jobbet mye med ide og design. Det at vi har testet produktet og produsert det selv, gjør oss trygge på at denne nyheten holder mål, forteller Jakob Kolstad, daglig leder i Vargs UB.

Under utvikling og produksjonen av sykkelstativet er det brukt 2 forskjellige CNC -styrte maskiner (computer numeric controll), dreiebenk og fres. Delene er galvanisert og i samarbeid med Varodd Industrier har elevene funnet fram til en overflatebehandling som tåler røff behandling, dette i en grønn "konsept-farge".

av Torkelsen, Jan H., publisert 13. mai 2013 | Skriv ut siden