19. juli ble den digitale guiden LaternaGuide satt opp på Odderøya fyr. Guiden er tilpasset de fleste smarttelefoner og nettbrett på markedet. Med lyd og bilder kan historien til fyret nå formidles til alle besøkende til enhver tid.

Guiden finnes på et trådløst nettverk som man logger på via egen smarttelefon eller nettbrett. Nettverket drives av en lille server som nå er satt op i hovedhuset. Denne gir dekning på det meste av fyrområdet og er på 24 timer i døgnet hele året. 

På guiden forteller Danckert Monrad-Krohn, tidligere fylkeskonservator i Vest-Agder, om Odderøya fyr og om fyrhistorie generelt. Lindesnes fyrmuseum vil supplere guiden med fysiske skilte med mer informasjon om fyrhistorien.

Lignende type guide og skilte er satt opp eller vil bli satt opp i 2013 på de øvrige fredete fyrstasjoner i Vest-Agder. Skiltprosjektet er et samarbeid mellom Lindesnes fyrmuseum, Kystverket og Fylkeskonervatoren i Vest-Agder. Prosjektet er delvist finansiert via EUs regional utviklingsfond gjennom interregprosjektet Fremtidskyster.  

For å se innholdet guiden logg på http://www.laguide.no/Odderoya2/pc-no.html

av Kristiansen, Kåre, publisert 19. juni 2013 | Skriv ut siden