- Veldig deilig å være ferdig, men nå har jeg bare lyst til å synge mer. Det forteller en opprømt Christiane Schaldemose, bare minutter etter gjennomført eksamen i hovedinstrument, sang.

For ikke alle eksamen foregår bak en pult. I en rekke fag er det praktisk kunnskap som skal demonstreres forann faglærer og sensor.

10-12. juni skal 41 musikkelever ved Vågsbygd videregående skole gjennomføre eksamenskonsert. I tillegg til egen konsert bidrar de også med å akkompagnere og kore for hverandre. Og har de ikke konkrete oppgaver under en konsert, så stiller de som publikum sammen med andre fremmøtte. Konsertene er i prinsippet åpne for hvem som helst, men da elevene selv inviterer er det vanskelig for andre å vite om konsertene. Likevel var det full sal mandag 10.6 på ettermiddagen da Christiane sang sine 4 obligatoriske sanger, valg for å vise variasjon og beherskelse av stemmen. – Jeg gruet meg skikkelig, men når jeg først kommer i gang, så er det kjempegøy. Det er jo dette jeg elsker og jeg kunne gjerne sunger mer, forklarere hun. Jeg skjønner at jeg må gjennom teorieksamen også, men dette er bare så mye mer gøy, ja helt fantastisk å stå på scenen og vise det jeg har jobbet med i tre år. Bortsett fra muntlig eksamen om ca en uke, så er jeg ferdig nå, sier hun. Og får hun det som hun vil, så studerer hun teater og musikk i USA fra høsten av.

Eksamen Oversiktsbilde

Vi ønsker Christiane og alle andre som har eksamen, lykke til!

av Macdonald, Cheryl, publisert 12. juni 2013 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Datatastatur
  av jto, 20.11.19

  Går inn for å få digital skolehelsetjeneste for hele Agder

  Les mer
 • Bonga -prosjekt
  av jto, 18.11.19

  Tangen videregående skole engasjert i Tanzania-prosjekt

  Les mer
 • Søgne Videregående Skole
  av jto, 15.11.19

  Søgne videregående skole inviterer til informasjonsmøte 20. november

  Les mer