Skatteinntektene til kommuner og fylkeskommuner er langt høyere enn antatt. De to forvaltningsnivåene kan samlet få en skattegevinst på over 3,5 milliarder kroner dersom nivået på skatteinntekter vedvarer ut året. De positive utsiktene fremgår av skattetall som Statistisk sentralbyrå nå har presentert for mai. Ettersom 31. mai er fristen for å betale restskatt er mai oftest en av de gode skattemånedene.

Kommunene har 7,4 prosent høyere skatteinntekter etter årets fem første måneder, målt mot samme periode i fjor. For fylkeskommunene er økningen på 7 prosent. Kommunene har litt høyere veksttall fordi skattøren var litt høyere i de to første månedene i år. Fylkeskommunene ligger nå an til en gevinst på drøyt 900 millioner kroner, målt mot opprinnelig budsjett.

 

av Torkelsen, Jan H., publisert 20. juni 2013 | Skriv ut siden