Fylkestingsrepresentant Vidar Kleppe fra Demokratene har sendt inn en interpellasjon til fylkesordfører Terje Damman. Kleppe tar opp rutebåttilbudet til beboerne på Randøyene i Kristiansand. Fylkesordføreren vil besvare interpellasjonen i fylkestingets møte 19. juni.

Kleppe skriver i interpellasjonen at: Agder Kollektivtrafikk (AKT) har besluttet å kutte alle ruter fra Kongshavn i Randesund til Østre og Vestre Randøy. Bare den lovpålagte skoleskyssen på morgen og kveld blir værende. Det har fått øyboerne med rette til å reagere sterkt, fordi de mener det vil bety at de fleste må flytte på land. Randøyene har siden oktober vært midlertidig uten rutebåt på kveldstid og i helger, og flere av beboerne synes det er vanskelig å skulle bli boende uten et rutebåttilbud, særlig om vinteren.

Kleppe ber fylkesordføreren besvare om han vil bevilge de nødvendige kronene som skal til for at rutebåttilbudet kan videreføres med samme frekvens som før innskrenkningene av tilbudet ble foretatt.

 

 

av Torkelsen, Jan H., publisert 7. juni 2013 | Skriv ut siden

Siste fra Politikk

 • Fakta Om Det Nye Fylkestinget
  av jto, 16.09.19

  Fakta om det nye fylkestinget i Agder fylkeskommune

  Les mer
 • Valglogo
  av jto, 12.09.19

  Representantene i det nye fylkestinget

  Les mer
 • Valgurne Illustrasjon
  av jto, 11.09.19

  Valgresultat for fylkestingsvalget

  Les mer