Kunnskapsdepartementet øker tilskuddet til Ungt Entreprenørskap med 500 000 kroner for å styrke arbeidet med entreprenørskap og innovasjon i skolen. - Vi setter stor pris på at Kunnskapsdepartementet øker tilskuddet og tilfører Ungt Entreprenørskap mer ressurser. Gjennom økningen bekrefter også statsråden at entreprenørskap i utdanning er viktig, både som metode og som kompetansefelt. Det sender et viktig signal til skoleledelse og skoleeiere, sier Anne Kathrine Slungård, administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap Norge.

Kunnskapsdepartementet gir i år et tilskudd på 1,5 millioner kroner til Ungt Entreprenørskap Norge. Det er en økning på 500 000 kroner fra i fjor. I tillegg får organisasjonen 12 millioner kroner fra Kommunal- og regionaldepartementet og 12,4 millioner fra Nærings- og handelsdepartementet, som er en økning på 400 000 kroner fra i fjor.

Ungt Entreprenørskap organiserer elevbedrifter og ungdomsbedrifter over hele landet og har som mål å nå ut til 350 kommuner i 2013. Ungdomsbedrift gir gode muligheter for tverrfaglig læring og er godt forankret i kompetansemål i en rekke studiespesialiserende og yrkesfaglige utdanningsprogram. I 2012 deltok 11 333 elever i videregående skole i Ungdomsbedrift.

 

av Torkelsen, Jan H., publisert 3. juni 2013 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Eksamensforberedende Kurs H 19
  av jto, 18.09.19

  Gratis eksamensforberedende kurs i høst

  Les mer
 • Skoledebatter
  av jto, 26.08.19

  Skoledebattene er i gang

  Les mer
 • Skolefrokost I Vennesla
  av jto, 21.08.19

  METTET 400

  Les mer