KLP varsler nå kundene om at årets reguleringspremie blir langt lavere enn tidligere antatt. Samlet kan kommunesektoren få to milliarder kroner lavere pensjonspremie i år. KLP melder at reguleringspremien, som følge av lønnsoppgjøret, blir på rundt 4,6 milliarder kroner for selskapets kommuner og fylkeskommuner. Det er nesten 40 prosent lavere reguleringspremie enn i fjor, ifølge KLP selv.

Selskapet har drøyt halvparten av markedet. Om pensjonskassene, Storebrand og DNB melder det samme til sine kunder, vil hele kommunesektoren betale mellom 4,5 og 5 milliarder kroner mindre i reguleringspremie i år. Det vil hjelpe på likviditeten i en god del kommuner og fylkeskommuner.

Reguleringspremien er en regning kommunene får hvert år, etter at lønnsoppgjøret er klart. Den henger nøye sammen med lønnsveksten og reguleringen av grunnbeløpet i folketrygden, skriver Kommunal Rapport.

av Torkelsen, Jan H., publisert 4. juni 2013 | Skriv ut siden