Det har vært utført en formidabel innsats av russ ved videregående skoler i Vest-Agder i årets Krafttak mot kreft. Tirsdag i forrige uke fikk russen ved Mandal videregående skole besøk fra Kreftforeningen. Mandalsrussen kunne bidra med hele 316.500 kroner til aksjonen. Senere i uken var Kreftforeningen på plass hos Eilert-Sundt-russen i Farsund. Der mottok aksjonen 450.000 kroner.

Mandalsrussens bidrag kom gjennom i innsamlede midler samt overskudd fra årets russerevy. Det gode resultatet plasserte mandalsrussen på 4. plass i landet over mest innsamlede midler.

Eilert Sundt-russen samlet inn desidert mest av alle skolene i hele Vest-Agder og regionen for øvrig. Årets resultat på 450.000 kroner er imidlertid formidabelt også på landsbasis. Russen ved cirka 70 prosent av alle landets videregående skoler samler inn til Kreftforeningen. Av alle disse skolene har Eilert Sundt-russen sørget for landets nest beste resultat.

Kreftforeningen er en landsdekkende, frivillig organisasjon innen kreftarbeidet i Norge. Foreningen arbeider for at færre skal få kreft, at flere skal overleve kreft og for best mulig livskvalitet for kreftrammede og pårørende.

PS: Redaksjonen har ikke oversikt over resultater fra andre videregående skoler i fylket.

av Torkelsen, Jan H., publisert 11. juni 2013 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Bonga -prosjekt
  av jto, 18.11.19

  Tangen videregående skole engasjert i Tanzania-prosjekt

  Les mer
 • Søgne Videregående Skole
  av jto, 15.11.19

  Søgne videregående skole inviterer til informasjonsmøte 20. november

  Les mer
 • Ungt Entreprenørskap Logo
  av jto, 06.11.19

  Ny langsiktig avtale mellom fylkeskommunen og Ungt entreprenørskap Agder

  Les mer