Error loading MacroEngine script (file: /heltblank/content/standard.cshtml)

Kunstutstillingen er tilknyttet videreføringen av samarbeidsavtalen fra 1995 mellom vennskapsfylkene Vest-Agder fylkeskommune og Vest-Viru fylke i Estland. Ett av satsningsområdene er internasjonal kulturutveksling. I den forbindelse har Riho Hütt tidligere mottatt et kunstnerstipend fra Vest-Agder fylkeskommune.

Billedkunstneren har gjennom hele sin karriere jobbet med nye måter å betrakte glasskunsten på.  Glasspanelene viser kreative innfallsvinkler til materialet med en aktiv relasjon til menneskekroppen. Han benytter seg av enkle symboler som refererer til teater og dans. Et hovedmotiv er hender. Håndens gest og positur uttrykker ulike følelser som minner om pantomime.

Riho Hütts enkle uttrykksformer virker tilsynelatende lett og overfladisk, men han utfordrer våre forventninger om det vakre i glasskunsten. Hütts arbeider viser et allsidig og spennende mangfold av inspirasjonskilder. Temaer som antikken, mytologiske vesener, estisk kulturhistorie, filosofi og arkitektur er sammen med hender en gjentagende motivkrets. Hütt anvender ofte himmelen, eksempelvis i serien Gates of Heaven, samt stjernekonstellasjoner i komposisjonene for å antyde en fornemmelse av universets uendelighet. Graverte glasspaneler oppleves skjøre og sårbare, men tematikken er evigvarende, dyp og mektig. Denne tvetydigheten kan invitere betrakteren til å reflektere over livets grenseløse paradokser.

Riho Hütt (f. 1957) er utdannet ved Institutt for kunst i Tallin med fordypning innen glass (1984-89). Han har hatt en rekke galleriutstillinger i Rakvere, Tallin og andre steder Estland. I tillegg til virksomheten som glasskunstner jobber han med malerier, grafikk og performance. Hütt er også kurator og innehaver av eget kunstgalleri i Rakvere.

Utstillingen er et samarbeid mellom Vest-Agder fylkeskommune, Søgne kommune og Søgne Kunstlag.

Åpningstider: tirsdag til fredag 1000 til15 .00 og søndag 12.00 til 16.00 Mandag  og lørdag stengt.

 

av Torkelsen, Jan H., publisert 7. juni 2013 | Skriv ut siden