7. august inviterer Aust- og Vest-Agder fylkeskommuner, sammen med Klimapartnere til innspill og debatt om Norges rolle i 2050 som et mulig oppladbart grønt batteri i fremtidens klimavennlige Europa.

Det foregår en klimarevolusjon i Europa. EU-landenes klimamål medfører at i 2050 vil kraftproduksjon i hovedsak komme fra fornybare kraftkilder som vind og sol. Det vil da være behov for energilager som kan ta vare på energien når det produseres for mye sol- og vindkraft, og en reservekapasitet for å sikre kraftproduksjonen når vindmøllene står og solen ikke skinner. Seminaret ønsker å belyse Norges muligheter og utfordringer om vi bestemmer oss for å bli et oppladbart grønt batteri for Europa. På tide med en ny nasjonal klima- og energipolitikk mot 2050?

 

For mer informasjon se linken under:

http://www.klimapartnere.no/admin/wp-content/uploads/2013/07/PROGRAM-Norge-som-oppladbart-grønt-batteri.pdf

 

av saa, publisert 31. juli 2013 | Skriv ut siden