Det oppfordrer fylkesordfører Terje Damman. Derfor sender han et kort i posten til alle førstegangsvelgere i Vest-Agder der han forteller at "din stemme teller!"

På postkortet forteller Damman at stortingsvalget bestemmer hvem som skal representere Vest-Agder på Stortinget og hvilket parti som får størst innflytelse. Det er "100 år siden kvinner fikk alminnelig stemmerett i Norge. bare det er en viktig årsak til å benytte stemmeretten. Vi har også et mål i Vest-Agder at vi ved dette valget skal ha landets høyeste valgdeltagelse i vårt fylke. Målet med denne henvendelsen (kortet) er å få deg som førstegangsvelger til å bruke stemmeretten din".

Det var Mandal kommune som fikk ideen. De har nelig fått penger fra kommunaldepartementet til å få flere førstegangsvelgere til å stemme.  Nå få altså 4800 førstegangsvelgere i Vest-Agder kortet med oppfordringen om å selv stemme og gjerne motivere andre også til å bruke stemmretten sin.

En del får kanskje ikke kortet fordi de allerede har flyttet for å gå på skole i en annen kommune. Da er det viktig å si at de kan fortsatt stemme, men de må da forhåndsstemme (senest fredag 6. september) og de må huske å ta med legitimasjon, avslutter Damman.

På bildet er Terje Damman sammen med "Valgpatruljen" ved Mandal videregående skole.

Damman Ber Ungdom Stemme Foto Guro Wendelbo

av Macdonald, Cheryl, publisert 26. august 2013 | Skriv ut siden