Jeg kjører grønt 2013 startet 26. august og varer til og med 8. november. Fem el-sykler og en reise til verdensarvbyen og togbyen Vernazza i Italia er blant premiene til deltakere som registrerer grønne reiser på nett. Alle som bor, jobber eller studerer i Kristiansandsregionen kan delta. Aldersgrense 15 år. Hver enkelt deltaker melder seg på elektronisk - www.jegkjorergront.no Hensikten med Jeg kjører grønt er å inspirere innbyggere til å reise miljøvennlig. Reiser til fots, med sykkel eller med buss registreres på hjemmesiden. En tur-retur grønn reise gir ett grønt poeng. Fordelene er mange, ikke minst får du bedre helse av å sykle og gå. Grønne reiser bidrar også til lavere klimautslipp, mindre støy og mindre lokal forurensning.

Økonomisk er det mye å spare. Med de nye bomsatsene som kommer medio september, vil  man spare ca. 6000 kroner i året ved å sykle i stedet for å kjøre bil. Da er det regnet med en passering
 i rushtid per dag. I tillegg kommer besparelser på parkering, lavere drivstofforbruk osv.

Fem el-sykler
Når 1500 er påmeldt, trekkes påmeldingspremier: To el-sykler og 10 ”pakker” til en verdi av 4000 kr.
Vinnerne kan selv komponere en miks mellom busskort og gavekort sportsartikler. I tillegg trekkes det hver måned en heldig vinner av én el-sykkel.  Det trekkes også to  vinnere hver uke gjennom hele kampanjeperioden.  Deltakere kan verve kamerater, kolleger og familiemedlemmer til å delta. Da vanker det flotte vervepremier: grønn kinobillett, sykkelservicekort, sykkellås og busskort.

Ved kampanjeslutt trekkes det premier i  forhold til hvor mange grønne poeng deltakerne har oppnådd. Man kan bli grønn (minst 30 poeng), grønnere (minst 50 poeng) og grønnest (minst 80 poeng). Premiene er busskort / gavekort sportsartikler.

1 2012 deltok 3020 Jeg kjører grønt'ere. Målet må være å runde 3000 også i 2013. 

Bedriftskonkurranse
Jeg kjører grønt er også en konkurranse mellom arbeidsplasser.  Virksomheter melder seg på til kampanjeledelsen. Når virksomheten er påmeldt, fungerer det slik at ansatte finner navnet på sin arbeidsplass i et rullegardin, og vips gjelder personlige poeng også for virksomheten. Konkurransen går ut på å oppnå så mange poeng per ansatt som mulig. Beste arbeidsplass i fire kategorier  vinner 10.000 kr. det konkurreres i disse klassene:  ”Under 15 ansatte”, ”15-49 ansatte” , ”50-200 ansatte” og ”over 200 ansatte”.  I fjor deltok 125 arbeidsplasser.

Reise til Vernazza
Årets grønne reisemål er Vernazza. De som syns det er gøy å registrere lengden på sine grønne reiser, kan delta på ”Min grønne reise”. Man kan velge Ålborg, Hamburg eller Vernazza. Den italienske byen er reisens endestasjon.  De første 100 som når dit, vinner en kul t-skjorte.

Vernazza står på Unescos verdensarvliste. Det er en av fem perler i  Cinque Terre-regionen syd for Genova. Det er ingen biler inne i bykjernene, og det går tog inne i fjellene fra by til by. Med tog tar det kun to-tre minutter fra by tl by. Å ta bil fra by til by tar uendelig mye lenger tid. Det er en flott togreise gjennom Danmark og Tyskland, videre gjennom Alpene til Milano, Genova og Vernazza.
Blant de som når den fiktive reisen til Vernazza trekkes en reise for to med en verdi på 10.000 kr.

www.jegkjorergront.no 

Sykkelaksjonen 2013

 -Bli med på Jeg kjører grønt Å reise miljøvennlig gir bedre helse, bedre personlig økonomi , mindre støy, mindre lokal forurensing og lavere klimautslipp, sier kampanjelederne Hilde Finckenhagen og Bjørne Jortveit i ATP-samarbeidet. (Foto: Arne Otto Iversen)

av Torkelsen, Jan H., publisert 23. august 2013 | Skriv ut siden