Nesten halvparten av landets videregående skoler dropper den tradisjonelle skoledebatten før valget til høsten. Ordningen med stands på valgtorg ble innført i 2011 etter at ungdomspartiene i kjølvannet av terrorhandlingene 22. juli ble enige om å ikke avholde noen debatter dette året. Nå har flere videregående skoler tydeligvis fått sansen for valgtorg framfor debatter, melder NTB.

I følge tall avisen Vårt Land har innhentet er det rundt 185 videregående skoler av landets 427 som denne høsten har valgt å droppe skoledebattene. Flere av disse velger istedenfor å ha valgtorg på skolen – et område der partiene har stands.

Det er foreløpig ikke klar noen helhetlig oversikt over hvordan valgdebatter vil bli gjennomført på de videregående skolene i Vest-Agder.

 

av Torkelsen, Jan H., publisert 12. august 2013 | Skriv ut siden