Ved hjelp av en humoristisk nettkampanje og den mobiltilpassa nettsiden valglokaler.no håper Kommunal- og regionaldepartementet å nå unge velgere med informasjon om hvor, når og hvordan man stemmer. Statistikk viser at bare 57 prosent av førstegangsvelgerne i alderen 18 til 21 år stemte ved forrige stortingsvalg. Kommunal- og regionaldepartementet ønsker å bidra til at unge velgere får informasjon om valget, og at den er tilgjengelig når de trenger den.

Departementet har i år gjennomført en rekke nye informasjonstiltak. For første gang blir valgkortene sendt ut fra departementet, utforma som en folder med ekstra sider informasjon. Her får velgerne blant annet informasjon om hvordan de stemmer i valglokalet og hvordan de endrer på stemmeseddelen.

Ny nettkampanje                      

Denne uka starta en nettkampanje rettety mot unge velgere. Kampanjen skal gå fram til valgdagen 9. september.

- Førstegangsvelgere er ei viktig målgruppe for departementet. Vi er opptatt av å være til stede i de kanalene ungdom er, og tilby dem relevant informasjon i en ungdommelig form, sier fungerende kommunikasjonssjef Anne Marit Schiong.

For mer informasjon om valgordninga, se valg.no

Finn nærmeste valglokale på mobiltelefonen

Departementet  har også lansert nettsiden valglokaler.no. Her kan velgerne, ved hjelp av mobiltelefonen, enkelt finne fram til nærmeste valglokale og åpningstider.

- Vi vet at unge bruker mobiltelefonen eller nettbrettet for å søke opp informasjon. Nå kan de også bruke telefonen for å finne fram til nærmeste valglokale, sier Schiong.

Nettsiden er også tilrettelagt slik at dersom noen oppdager feil, eller vil bidra med nye opplysninger, kan de rapportere dette inn til departementet.

Finn nærmeste valglokale på valglokaler.no

Facebook og Twitter

Departementet er også til stede på sosiale medier, du finner oss både på Facebook og Twitter. Her kan unge velgere finne nyttig informasjon, både i form av tekst, video og bilder.

Har du spørsmål om valgordninga? Spør på Facebook og Twitter.

Mange unge skal stemme for første gang og er usikre på hva som foregår i valglokalet. Departementet har på valg.no og YouTube lagt ut en informasjonsfilm hvor velgere får en enkel innføring i hvordan man stemmer.

 

av Torkelsen, Jan H., publisert 19. august 2013 | Skriv ut siden

Siste fra Politikk

 • HU Utdanning Og Kompetanse 2019
  av jto, 12.11.19

  Forberedelsen til fire år med politisk virksomhet i gang

  Les mer
 • Bli Med På UFT
  av jto, 08.11.19

  Er du mellom 15-19 år? Bli med Ungdommens fylkesting

  Les mer
 • FT-web -22.10.19
  av jto, 16.10.19

  Følg fylkestingets møte 22. oktober direkte på web-TV

  Les mer