Torsdag 15. august har vi en teknisk sakkyndig på befaring på skolen for å utrede mulig årsak til at glassplatene på fasaden av Tangen VGS løsner, det forteller Roald Torkelsen, leder for bygg-avdelingen i Vest-Agder fylkeskommune.

Det var i april i år at det ble oppdaget at noen av de store glass-platene som utgjør deler av skolens fasade, hadde begynt å løsne.

 – Prioritet en har vært å sikre mot skade, så flere tiltak ble satt i verk så fort vi oppdaget dette. Ikke bare har vi sperret av områder i tilfelle glass skulle falle, men vi har også visuell kontroll av bygget flere ganger om dagen for å oppdage om nye glassplater er i ferd med å løsne. Det er ganske tydelig fordi glasset blir matt når det begynner å løsne. Arbeidstilsynet har godkjent de tiltak vi har innført. Nå jobbes det i herdig med å finne årsaken til problemet. Men det viser seg å ikke være så lett. Det er litt som hos legen, vi må utelukke en del ting før vi kan stille riktig diagnose, forklarer Torkelsen. Vi har allerede eliminert noen ting og nå undersøkes bygget for nye mulige årsaker. Vi håper befaringen kan gi oss svar etter hvert, forklarer Torkelsen.

-Dette er jo en mulig reklamasjonssak. Men det er uklart hvem vi skal rette en evt. reklamasjonssak til foreløpig.  Når vi får avdekket årsaken så vil det være enklere å vite hvem som er mottaker av en slik reklamasjonssak og hvem som skal rette opp og betale for skadene. Så først når årsaken foreligger kan vi gå videre. Derfor bruker vi mye tid og krefter på å avdekke årsaken. I mellomtiden må vi sikre at ingen personer eller ting blir skadet og at skolens gjøremål ikke blir forstyrret, avslutter Roald Torkelsen.

av Macdonald, Cheryl, publisert 15. august 2013 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Søgne Videregående Skole
  av jto, 15.11.19

  Søgne videregående skole inviterer til informasjonsmøte 20. november

  Les mer
 • Ungt Entreprenørskap Logo
  av jto, 06.11.19

  Ny langsiktig avtale mellom fylkeskommunen og Ungt entreprenørskap Agder

  Les mer
 • Lyngdal Vgs Åpningsarrangement 2019
  av jto, 29.10.19

  Flott opprustet skolebygg åpnet i Lyngdal

  Les mer