Illustrasjonsfoto: E-bøker
© Bildet er hentet fra morgueFile free photos

Bildet er hentet fra morgueFile free photos

Fra månedsskiftet oktober/november tilbyr bibliotekene i Agder utlån av e-bøker på norsk. I likhet med bibliotekenes øvrige tilbud vil også lån av e-bøker være gratis.

E-lån Agder

Bibliotekene i Agder er blant de første i landet som kan tilby utlån av norske e-bøker. Vårt samarbeid på dette feltet er det eneste på landsbasis som omfatter både folkebibliotek, skolebibliotek og universitetsbibliotek. E-lån Agder er navnet på den nye satsingen. Gjennom BS Weblån, som er utlånsløsningen vi har valgt, vil du kunne søke etter og låne e-bøker.

Det vil ta tid å bygge opp en omfangsrik digital samling. Ved at alle bibliotekene går sammen om innkjøp, vil utvalget vokse raskere enn om det enkelte bibliotek skal ha sin egen samling. 

Utviklingen har vært stor de siste årene, og digitale tjenester, som utlån av e-bøker, vil løsrive bibliotektjenestene fra bibliotekets åpningstider og gjøre dem mer tilgjengelige. Biblioteket er bare et tastetrykk unna, hele døgnet.

Det er Vest-Agder fylkesbibliotek, Aust-Agder bibliotek og kulturformidling, Universitetsbiblioteket i Agder, samtlige folkebibliotek og skolebibliotekene i videregående skoler i hele Agder som står bak satsingen E-lån Agder. I tillegg til denne tjenesten som lanseres i høst, tilbyr bibliotekene allerede Norges største avisarkiv, Atekst, til sine brukere. Ulike bibliotek tilbyr også forskjellige digitale tjenester med utgangspunkt i lokale satsinger.

 

E-bøker i Norge

Norske e-bøker har vært tilgjengelige i markedet en stund, selv om de engelskspråklige markedene ligger langt foran. Forlagene i Norge har vært tilbakeholdne med å tillate bibliotek å låne ut e-bøker, men har nå åpnet opp for dette. Vi tror at utlån vil bidra til å bygge opp et marked for norske e-bøker, ettersom vi vet at mange av dem som leser og låner mest i bibliotekene også kjøper mye litteratur.

Vi gleder oss over at vi snart kan tilby utlån av e-bøker til bibliotekbrukere i hele regionen!

 

 

###

Kontaktpersoner:

Kari Skibenes (prosjektleder), tlf: 948 59 856, e-post: kas@vaf.no

Kristin Havstad, tlf: 37 01 76 85, e-post: kristin@aabk.no

av kas, publisert 24. september 2013 | Skriv ut siden

Siste fra Fylkesbiblioteket

 • Bokbussen Ved Spangereid Skole
  av jto, 11.06.19

  Mange klemmer til sjåføren på bokbussen under nostalgisk turnè

  Les mer

Siste fra Kultur

 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer
 • Publikumsmottak Kanonmuseet
  av jto, 28.10.19

  To millioner til publikumsmottak på kanonmuseet i Kristiansand

  Les mer
 • VAM
  av jto, 30.09.19

  Godt fjorår for Vest-Agder-museet

  Les mer