Høsten 2013 skal videregående skoler i Vest-Agder gjennomføre kriseøvelser. Dette skjer i forbindelse med den nye beredskapsplanen for krisesituasjoner, som Vest-Agder fylkeskommune utarbeidet i vår for deres videregående skoler. (Bildet fra venstre: Oddvar Haaland (rektor ved Mandal videregående skole), Arne Karlsen (kontorsjef) og Rune Waren (assisterende rektor ved Mandal videregående skole).

Tirsdag denne uken ble det gjennomført en stor kriseøvelse i Mandal sentrum. Her var nødetater og profesjonelle redningsetater samlet for å trene på hvordan håndtere en krisesituasjon. I tillegg medvirket over 700 markører med forskjellige roller og oppgaver, skrive Lindesnes avis. Mange av markørene er elever ved Mandal videregående skole. Under storøvelsen ble det avholdt et kriseberedskapsmøte på Mandal videregående mellom kriseledelsen fra Mandal videregående skole og representanter fra Vest-Agder fylkeskommune. Kontorsjef i fylkeskommunens stab, Arne Karlsen, foreleste og informerte om den nye beredskapsplanen for krisesituasjoner. Rektor ved Mandal videregående skole, Oddvar Haaland, fortalte om deres nye beredskapsplan, som har utgangspunkt i Vest-Agders beredskapsplan for videregående skoler.

Aktualiteten av beredskapsarbeid er blitt en absolutt nødvendighet.  Arne Karlsen presiserer også at selv om det er utarbeidet tiltakskort for krisesituasjoner, er det viktig ikke å binde seg til disse, men å bruke hodet og tenke rasjonelt. - Å finne løsninger og lokalisere de, kan være suksesskriterier.

Rektor Oddvar Haaland forteller at noen fra Mandal videregående skole var på et kriseberedskapsmøte i Kristiansand tidligere i år der det ble gjennomgått konkrete saker. Det opplevedes svært nyttig. -Det er jo mange ting som skal betjenes, bekrefter rektoren. Å trene kriseledelse jevnlig er derfor viktig.

- Er du i tvil om du trenger det, da trenger du det, konkluderer Arne Karlsen.

av Ingunn Østby, publisert 26. september 2013 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Datatastatur
  av jto, 20.11.19

  Går inn for å få digital skolehelsetjeneste for hele Agder

  Les mer
 • Bonga -prosjekt
  av jto, 18.11.19

  Tangen videregående skole engasjert i Tanzania-prosjekt

  Les mer
 • Søgne Videregående Skole
  av jto, 15.11.19

  Søgne videregående skole inviterer til informasjonsmøte 20. november

  Les mer