Fylkeseldrerådet i Vest-Agder har besluttet at Lindesnes Trekkspillklubb skal motta Vest-Agder fylkeskommunes fylkeseldrerådspris. Det er første gang en slik pris deles ut i Vest-Agder. Formålet med prisen er å fremheve de som gjør en ekstraordinær innsats for eldre.. Prisen gis til enkeltpersoner, institusjoner eller organisasjoner. Prisen er på 10.000 kroner. Prisutdelingen vil skje på eldredagen 1. oktober i Kongens senter i Kristiansand klokken 11.00. Fylkesordfører Terje Damman vil forestå overrekkelsen av fylkeseldrerådsprisen.

Lindesnes trekkspillklubb ble foreslått som priskandidat av Lindesnes fellesråd for eldre og funksjonshemmede med støtte fra Risdal Touring. I sin begrunnelse for kandidaturet skriver fellesrådet blant annet at trekkspillklubben spiller musikk og opptrer både på både små og store scener og arrangementer og at klubben når ut til mange. Dette gjelder lokalt så vel som nasjonalt og internasjonalt. Det passer godt å gi en fylkespris til en organisasjon som bidrar så bredt og vidt til å gi gode opplevelser og en mer aktiv og glad hverdag for veldig mange eldre.

Risdal Touring skriver at de som reisearrangør har hatt et tett samarbeid med trekkspillklubben. De betegner klubbens musikkstil som folkelig og at det særlig legges vekt på å hente frem gamle melodier som er kjente og kjære for dagens eldre. Trekkspillklubben benytter en hver anledning til å fremme en musikkstil og melodier som appellerer til den voksne og eldre del av den norske Lindesnes Trekkspillklubb På Operataketbefolkning.

 

av Torkelsen, Jan H., publisert 16. september 2013 | Skriv ut siden

Siste fra Politikk

 • KS Medaljører 2019
  av jto, 25.06.19

  Fire politikerveteraner hedret

  Les mer
 • Klubbe
  av jto, 18.06.19

  Alle fylkeskommuner skal ha råd for ungdom, eldre og personer med funksjonsnedsettelse

  Les mer
 • FT-web 0619
  av jto, 14.06.19

  Følg fylkestingets junimøte direkte på web-TV

  Les mer

Siste fra Kultur

 • Kulturbygg I Songdalen Fasade
  av jto, 19.06.19

  15 millioner kroner i fylkeskommunalt tilskudd til kulturbygg i Songdalen

  Les mer
 • Fra Fyr Til Fyr
  av jto, 12.06.19

  Mange opplevelsesmuligheter på Lista søndag 16. juni

  Les mer
 • Kulturrell Møteplass I Songdalen
  av jto, 05.06.19

  Fylkesutvalget positivt til å gi fylkeskommunalt tilskudd til kulturbygg i Songdalen

  Les mer