31 lovende ledere begynte et helt nytt lederprogram i slutten av august. Programmet er initiert av NHO Agder og er et samarbeid mellom Kristiansand kommune, Vest-Agder Fylkeskommune, Universitetet i Agder, Innovasjon Norge, Fylkesmannen i Vest-Agder og Fylkesmannen i Aust-Agder. Programmet fortsetter fram til mai 2014 med 6 samlinger til og en studietur til Brussel.

Administrerende direktør i Sparebanken Sør Geir Bergskaug åpnet med å si at å være en god leder er ikke noe man er født til, men noe man kan lære å bli. Nøkkelen er læring, modning og evnen til å lære fra hverandre. Det viktigste han gjør som leder er å få folk til å gjøre mer enn det som de trodde var mulig ved å få dem til å jobbe godt sammen.

Bergskaug snakket om landsdelens utfordringer, og viktighet av aktivt eierskap gjennom venture kapital. "Aksepter at noen kan mislykkes; men respekter at de har prøvd." Norges suksess er ikke basert på flaks, men dyktighet og systematisk investeringer, sa han. Han understrøk at regionen er svakest på risikokapital og at det er manglende kunnskap om offentlige midler.

Professor Anders Dysvik fra Handelshøyskolen BI fortsatt med en engasjerende forelesning om mestringsstøtende ledelse og motivasjon. Psykolog Knut Heggland, den første kristiansanderen til å stige Everest, delte sin historie om eksistensialisme og motivasjon for å nå toppen.

 

Kilde: NHO Agder

 

av Torkelsen, Jan H., publisert 3. september 2013 | Skriv ut siden