I sommer har det vært presentert en Emanuel Vigeland utstillingen i Buen Kulturhus i Mandal. Da utstillingen ble avsluttet 25. august var det klart at den hadde oppnådd publikumsrekord i kulturhuset. Utstillingen ble besøkt av 2400 mennesker. Tone Klev Furnes, som har vært ansatt i undervisningsstilling i Vest-Agder fylkeskommune, var kurator for utstillingen: Den ble produsert av Emanuel Vigelands museum i samarbeid med Furnes. Utstillingen ble bekostet av Norsk Kulturråd, Fritt Ord og Vest-Agder fylkeskommune.

I tillegg til utstillingen har Vest-Agder fylkeskommune også støttet en biografi om Emanuel Vigeland, forfattet av Tone Klev Furnes. Den utkom 14. juni i år på Dreyers forlag. Boken har fått gode kritikker, blant annet terningkast fem i både VG og Fædrelandsvennen.

 Emanuel Vigeland Kvinne Og Barn I Vann

Emanuel Vigeland: Kvinne og barn i vann

av Torkelsen, Jan H., publisert 2. september 2013 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Nordberg Fort Hovedbygg
  av jto, 05.04.19

  Ny avtale om drift av Nordberg fort i Farsund

  Les mer
 • VAM
  av jto, 03.04.19

  Vil bidra til å sikre museumsgjenstander

  Les mer
 • Timenes Og Østensen
  av jto, 03.04.19

  Årets "spillemiddelutvalg" er nå oppnevnt

  Les mer