EU-parlamentet har satt seg spenstige mål for trafikksikkerhetsarbeidet i EU i årene fremover. I følge fagbladet Våre Veger, har EU satt mål som også definerer antall hardt skadde, ikke bare omkomne i trafikken. Hvert år blir 250 000 mennesker alvorlig skadet i trafikken EU. Nå har EU-parlamentet besluttet at antallet skal reduseres med 40 prosent innen 2020.

Parlamentet krever videre at det skal utferdiges planer for å redusere ulykkeantallet av særlig drepte og hardt skadde i byer, samt at det skal foretas analyser av effekten av hva 30 kilometers fartsgrense vil bety i forhold til antall trafikkofre.

av Torkelsen, Jan H., publisert 14. oktober 2013 | Skriv ut siden

Siste fra Samferdsel

 • Veiskilt
  av jto, 29.08.19

  Regionreformen følges opp med opprydning i veinummer

  Les mer
 • Spleiselaget! Fra høyre: Stian Wesøy (BaneNOR) Ordfører i Audnedal kommune, Reidun Bakken, fungerende fylkesordfører, Tore Askildsen, og Samferdselssjef i Vest Agder, Vidar Ose.
  av elma11, 06.08.19

  En flott markering ble gjort da Audnedal stasjon sto ferdig etter utbedring

  Les mer
 • Stortingsbygget - Utsnitt
  av jto, 24.06.19

  90 belønningsmillioner til kristiansandsregionen

  Les mer