EU-parlamentet har satt seg spenstige mål for trafikksikkerhetsarbeidet i EU i årene fremover. I følge fagbladet Våre Veger, har EU satt mål som også definerer antall hardt skadde, ikke bare omkomne i trafikken. Hvert år blir 250 000 mennesker alvorlig skadet i trafikken EU. Nå har EU-parlamentet besluttet at antallet skal reduseres med 40 prosent innen 2020.

Parlamentet krever videre at det skal utferdiges planer for å redusere ulykkeantallet av særlig drepte og hardt skadde i byer, samt at det skal foretas analyser av effekten av hva 30 kilometers fartsgrense vil bety i forhold til antall trafikkofre.

av Torkelsen, Jan H., publisert 14. oktober 2013 | Skriv ut siden

Siste fra Samferdsel

 • Taxi Skilt
  av jto, 15.04.19

  Endringar i regelverket for drosjer

  Les mer
 • El -bil Lading Skilt
  av jto, 12.04.19

  Vil ha plan for flere ladestasjoner for elbusser i Kristiansandsområdet

  Les mer
 • Stortingsbygget - Utsnitt
  av jto, 09.04.19

  Forsinket saksbehandling i Stortinget medfører justering i bompengeinnkreving

  Les mer