Error loading MacroEngine script (file: /heltblank/content/standard.cshtml)

OD ble startet i 1964 av initiativtager Tore Linné Eriksen, som gikk på talerstolen under landsmøtet til Norsk Gymnasiastsamband og sa at det nå var på tide at norske elever så ut i verden. Siden den gang har aksjonen vokst og utviklet seg til å bli Norges største solidaritetsaksjon for ungdom. I dag jobber omlag hundre tusen ungdommer inn nærmere tretti millioner hvert år, som gir en totalsum over årene på rundt én milliard kroner.Synnøve Kristine Moe

I år er det ti påmeldte skoler fra Vest-Agder, der hver skole har opp til ti frivillige som er med på å dra prosjektet i havn. – Det er utrolig spennende å jobbe med denne dugnaden, sier Synnøve Kristine Moe. Og begrunner engasjementet med viktigheten av å være med på å gjøre en forskjell for andre ungdommer.

Gjennom årets prosjekt skal OD sørge for at femten tusen ungdom i mellom-Amerika får en god og trygg utdanning uten frykt, vold og kriminalitet. Aksjonen er underlagt Elevorganisasjonen som jobber ut fra grunntanken at ungdom er ungdom uansett hvor de bor og at utdanning er et nøkkelgode. Synnøve Kristine understreker at årets sak er viktig og at de innsamlede midler kommer til å utgjøre en forskjell.

Mer om OD og årets prosjekt finner du her.

av Richardsen, Wanja, publisert 31. oktober 2013 | Skriv ut siden