Tirsdag ble den internasjonale eldredagen markert på Kongens senter i Kristiansand. Fylkesordfører i Vest-Agder, Terje Damman, benyttet anledningen til å overrekke den aller første Fylkeseldrerådsprisen til Lindesnes Trekkspillklubb. Prisen gis til den eller de "som gjør en ekstraordinær innsats for eldre", står det i utlysningsteksten. Det er fylkeseldrerådet i Vest-Agder som tildeler prisen.

Tilstede for å motta prisen var formann i klubben, Alv Tore Romedal.  – Prisen er en bekreftelse på at det vi gjør blir satt pris på, sier han. Lindesnes Trekkspillklubb ble etablert i 1990, og har siden oppstart hatt utallige spillejobber,  lokalt, regionalt, nasjonalt og internasjonalt. – Vi er uhøytidelige og folkelige og stiller opp når vi blir spurt, sier Alv Tore. Foruten å ha bydd opp til dans på Lindesnes omsorgssenter hver tirsdag i 14 år, har klubben også fylt operaen i Oslo med sin spilleglede. I tillegg har de hatt flere konserter i USA og i sydligere strøk. Neste utenlandstur går nettopp til varmere breddegrader, nærmere bestemt Gran Canaria.

Foruten spillejobber på små og store arrangementer i inn- og utland, har klubben også laget flere DVDer og CDer som brukes privat og i institusjoner til glede og nytte for mange eldre. Det er ikke tvil om at det de driver med er betydningsfullt, – positiviteten som vi har når vi spiller, smitter over på dem som hører på, sier Romedal.

I tillegg til heder og ære, er prisen også et pengebeløp på 10 000 kroner. De har foreløpig ingen konkrete planer for hvordan disse skal brukes. Ingen av medlemmene har noen økonomisk gevinst av å være med i klubben. Lønnen er spillegleden og samholdet, ifølge Alv Tore Romedal.

Tor Madsen fra Risdal Touring var også tilstede på markeringen. Det var de som, sammen med Lindesnes Fellesråd for eldre og funksjonshemmede, foreslo Lindesnes Trekkspillklubb som priskandidat.

av Wanja Richardsen, publisert 2. oktober 2013 | Skriv ut siden