Som en del av vennskapsavtalen Vest-Agder har med Lääne viruma i Estland gir Vest-Agder et kunstnerstipend på 25 000 kroner. For første gong går det i sin heilhet til en kunstner, Musikar Peep Pihlak. Han er godt kjent i fylket, så vel som i heile Estland som en allsidig musiker, musikklærer og grunnlegger av musikk kollektiv. Han har bidratt til ny utvikling for ungdomsband og han dirigerer Rakvere ungdomskor. Det blir og framheva at den frivillige innsatsen til Pihlak er formidabel.

Stipendet vil bli brukt til å forbedre og modernisere IT og lyd teknologien i eget studio. I tillegg til å skaffe nytt læremateriell for å kunne gjøre en enda bedre jobb for å kunne undervise i improvisasjon, pop-jazz og tradisjonell musikkform. Dette er et område på musikkfeltet som ikke har fått noen prioritet i musikkopplæringa på skolen i Rakvere. Dette håper han det kan gjøres noe med ved hjelp av stipendet.

Stipendmottakaren har master i musikk fra Viljandi Culture Academy of the University of Tartu. Med spesiale innen musikk og instrumentopplæring. Peep Pihlak har etablert flere musikkgrupper i regionen, han har vært representert fylket på ulike festivaler, musiker i teaterforestillinger, komponert flere musikkstykker og musikals ansvarlig i ulike sammenhenger.

av Inga Lauvdal / Wanja Richardsen, publisert 21. oktober 2013 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Mye Gøy I Høstferien
  av jto, 12.09.19

  Søndagsåpne museer og høstaktiviteter

  Les mer
 • Kulturbygg I Songdalen Fasade
  av jto, 19.06.19

  15 millioner kroner i fylkeskommunalt tilskudd til kulturbygg i Songdalen

  Les mer
 • Fra Fyr Til Fyr
  av jto, 12.06.19

  Mange opplevelsesmuligheter på Lista søndag 16. juni

  Les mer