Agder Kunstsenter mottar årlig driftstilskudd fra Vest-Agder fylkeskommune, Aust- Agder fylkeskommuner og Kristiansand kommune. I 2012 var det totale tilskuddet på1 355 000 kroner. Hvorav 579 000 kroner fra Vest-Agder fylkeskommune. Årsregnskapet for 2012 viser et underskudd på 95 375 kroner. Årsaken til det er anskaffelse av ny design og logo som følge av en navneendring fra Agder Kunstnersenter til Agder Kunstsenter. Årsaken til endringen er å styrke forholdet mellom kunstsenterets utadrettete virksomhet og publikum. Ved å fokusere på begrepet kunst understreker navneskiftet at senteret ikke bare er forbeholdt kunstnere.

Agder Kunstsenter er en regional informasjons- og kompetanseinstitusjon for profesjonell billedkunst og kunsthåndverk.  Kunstsenteret ble etablert i 1980. Fra lokalene i Skippergata 24 i Kristiansand driver kunstsenteret med gallerivirksomhet, kunst- og kunstnerformidling, seminarer, kunstutleie, utsmykkingsoppgaver og diverse kunstprosjekter. Agder Kunstsenter eies av Norske Billedkunstnere-Agder og Norske Kunsthåndverkere -Sør-Norge. Senteret har spesialisert seg på kunstfaglig rådgivning og viser norsk samtidskunst av høy kvalitet.

av Torkelsen, Jan H., publisert 31. oktober 2013 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Mye Gøy I Høstferien
  av jto, 12.09.19

  Søndagsåpne museer og høstaktiviteter

  Les mer
 • Kulturbygg I Songdalen Fasade
  av jto, 19.06.19

  15 millioner kroner i fylkeskommunalt tilskudd til kulturbygg i Songdalen

  Les mer
 • Fra Fyr Til Fyr
  av jto, 12.06.19

  Mange opplevelsesmuligheter på Lista søndag 16. juni

  Les mer