Sørlandsutstillingen er en årlig vandreutstilling av norsk samtidskunst der kunstnere fra begge Agder-fylkene og Telemark kan delta. Tidligere har utstillingen besøkt alle de tre fylkene i løpet av året, men vil fremover som en prøveordning bare vises i ett av fylkene hvert andre år. Dette kommer frem av årsrapporten for Stiftelsen Sørlandsutstillingen som ble lagt frem for hovedutvalget for kultur og utdanning nylig.

Sørlandsutstillingen BannerUtstillingen har hatt en meget god utvikling med et høyt ambisjonsnivå og en tydelig profil. De nye grepene gjenspeiler denne situasjonen. Den kuratoriske virksomheten formidler en større bevissthet om hvordan kunstverkene kommuniserer tematisk. Samtidig vil også faste utstillingslokaler gjøre det enklere å vise installasjoner eller stedspesifikke kunstverk.

Utstillingen gir landsdelen et stort regionalt kulturløft og utviklingen videre lover godt for fremtiden.

Prosjektet støtter opp om Regionplan Agders satsing på kultur.

 

av Wanja Richardsen, publisert 30. oktober 2013 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer
 • Publikumsmottak Kanonmuseet
  av jto, 28.10.19

  To millioner til publikumsmottak på kanonmuseet i Kristiansand

  Les mer
 • VAM
  av jto, 30.09.19

  Godt fjorår for Vest-Agder-museet

  Les mer