Innsøking og studenttall til Fagskolen i Kristiansand har økt de siste årene. I 2013 har fagskolen 310 studenter hvorav 40 prosent på tekniske deltidsstudier. Selv om det for 2013 ble opprettet en ekstra klasse på deltid, er det fortsatt ventelister på flere av studiene. Fagskoleutdanning er praktisk og yrkesrettet høyere utdanning som bygger på fullført videregående opplæring/ fagbrev eller tilsvarende. Utdanningene er enten heltidsstudier over to år eller deltidsstudier på to eller fire år. Det gjør det mulig å kombinere utdanning og arbeid.

I statsbudsjettet for 2014 er beløpet til fagskoler i Vest-Agder 17,4 millioner kroner. Når beløpet korrigeres for pris- og lønnsvekst, betyr det at rammen reelt sett er redusert med en million kroner forhold til 2013, opplyses det i fylkesrådmannens forslag til budsjett for fylkeskommunen for 2014.

av Torkelsen, Jan H., publisert 22. november 2013 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Søgne Videregående Skole
  av jto, 15.11.19

  Søgne videregående skole inviterer til informasjonsmøte 20. november

  Les mer
 • Ungt Entreprenørskap Logo
  av jto, 06.11.19

  Ny langsiktig avtale mellom fylkeskommunen og Ungt entreprenørskap Agder

  Les mer
 • Lyngdal Vgs Åpningsarrangement 2019
  av jto, 29.10.19

  Flott opprustet skolebygg åpnet i Lyngdal

  Les mer