Innsøking og studenttall til Fagskolen i Kristiansand har økt de siste årene. I 2013 har fagskolen 310 studenter hvorav 40 prosent på tekniske deltidsstudier. Selv om det for 2013 ble opprettet en ekstra klasse på deltid, er det fortsatt ventelister på flere av studiene. Fagskoleutdanning er praktisk og yrkesrettet høyere utdanning som bygger på fullført videregående opplæring/ fagbrev eller tilsvarende. Utdanningene er enten heltidsstudier over to år eller deltidsstudier på to eller fire år. Det gjør det mulig å kombinere utdanning og arbeid.

I statsbudsjettet for 2014 er beløpet til fagskoler i Vest-Agder 17,4 millioner kroner. Når beløpet korrigeres for pris- og lønnsvekst, betyr det at rammen reelt sett er redusert med en million kroner forhold til 2013, opplyses det i fylkesrådmannens forslag til budsjett for fylkeskommunen for 2014.

av Torkelsen, Jan H., publisert 22. november 2013 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Eksamensforberedende Kurs H 19
  av jto, 18.09.19

  Gratis eksamensforberedende kurs i høst

  Les mer
 • Skoledebatter
  av jto, 26.08.19

  Skoledebattene er i gang

  Les mer
 • Skolefrokost I Vennesla
  av jto, 21.08.19

  METTET 400

  Les mer