-Kulturtorget på Vigeland har vært et viktig kulturprosjekt som har utviklet Lindesnes kommune på en positiv måte ved at det har blitt skapt en flott møteplass for kommunens innbyggere. Det at kommunen har valgt å kombinere bibliotek og museum i dette prosjektet vil gjøre kunnskapen om egen historie bedre tilgjengelig for kommunens innbyggere. Servicefunksjonen som er lagt inn i bygget vil også være med på å spre kunnskapen om de andre kulturelle arenaene i kommunen, skriver fylkesrådmann Kristin Tofte Andresen i en sluttrapport over byggeprosjektet som nå skal til politisk behandling i fylkeskommunen.

Byggeprosjektet kom i gang ved at Kristin Markussen som innbygger i kommunen gav en betydelig pengegave på kr 25 millioner til kommunen for å bygge nytt museum. Kommunen valgte å utvide prosjektet til å skulle inkludere bibliotek og andre servicefunksjoner. Vest-Agder fylkeskommune har bidratt med to millioner kroner til bygget.

Bygget inneholder kommunens bibliotek, Lindesnes Bygdemuseums samlinger og Galleri Gustav Vigeland. I tillegg har kommunen lagt inn servicefunksjonen for innbyggerne og en kafé. Det nye kulturtorvet har blitt en viktig møteplass og kulturarena for kommunens innbyggere, samt vært positiv for senterutviklingen av Vigeland.

av Torkelsen, Jan H., publisert 25. november 2013 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer
 • Publikumsmottak Kanonmuseet
  av jto, 28.10.19

  To millioner til publikumsmottak på kanonmuseet i Kristiansand

  Les mer
 • VAM
  av jto, 30.09.19

  Godt fjorår for Vest-Agder-museet

  Les mer