Torbjørn Røe Isaksen
Foto: Thomas Haugersveen/SMK

Foto: Thomas Haugersveen/SMK

- Det er behov for en ekstra satsing på matematikk og realfag i norsk skole. Flere elever må prestere bedre. Da må vi starte med læreren og lærerens kompetanse, sa kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen på et møte i Nasjonalt forum for realfag i går. -Vi er blitt enige om at vi skal beholde Nasjonalt forum for realfag – og at vi trenger en ny realfagssatsing. Forumet er et godt sted å forankre og videreutvikle en realfagsstrategi, sa han. Nasjonalt forum for realfag er en felles møteplass mellom regjeringen, arbeidslivet og utdanningssektoren.

Regjeringen og organisasjonene er enige om behovet for mer fokus på realfag i skolen.

I neste års budsjett er det satt av over 300 millioner kroner til etter- og videreutdanning av lærere. Regjeringen øker satsingen på realfagene med 550 nye studieplasser til matematikk og naturfag, og 200 plasser til etter- og videreutdanning i regning som grunnleggende ferdighet. I tillegg innføres en ny stipendordning der 450 lærere vil få stipend for videreutdanning, særlig i matematikk.

- Vi øker også satsingen på Lektor II-ordningen som handler om å hente kompetanse fra næringslivet inn i skolen og vi øker støtten til Vitensentrene, sa kunnskapsministeren.

Realfagsstrategien Realfag for framtida 2010-2014

av Torkelsen, Jan H., publisert 19. november 2013 | Skriv ut siden