Stiftelsen Arkivet er et senter for historieformidling og fredsbygging. Stiftelsen jobber med forskning, dokumentasjon, undervisning og kulturformidling. Det foreligger nå en årsmelding for fjoråret som er til behandling i fylkeskommunen. Der fremgår det at stiftelsen i løpet av fjoråret leverte tre tilbud til Den kulturelle skolesekken i Vest-Agder, et til barnetrinnet, et til ungdomstrinnet og et til videregående skole. Totalt har i henimot 1700 elever deltatt på disse formidlingsoppleggene.

I løpet av året var mer enn 13 000 personer enten på besøk, gitt undervisning eller deltatt på arrangementer i regi av Stiftelsen Arkivet.

Vest-Agder fylkeskommune bevilget 300 000 kroner i driftstilskudd for 2012. Regnskapet for 2012 viser et overskudd. Stiftelsen har god egenkapital og lav risiko i driften. Driftsfinansieringen nås gjennom alle de faste bidragsyterne, men Stiftelsen står også selv for en betydelig inntjening gjennom gaver, bokutgivelser, prosjektarbeid og arrangement.

 

 

 

av Torkelsen, Jan H., publisert 21. november 2013 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer
 • Publikumsmottak Kanonmuseet
  av jto, 28.10.19

  To millioner til publikumsmottak på kanonmuseet i Kristiansand

  Les mer
 • VAM
  av jto, 30.09.19

  Godt fjorår for Vest-Agder-museet

  Les mer