Alex Scherph
© http://www.imdb.com

http://www.imdb.com

Fylkeskulturprisen for 2013 er tildelt teaterinstruktør Alex Scherpf fra Søgne. Prisen ble første gang utdelt i 1981. Den består av kr. 50.000, i tillegg til et kunstverk signert Tone Svaland Holberg, fra en serie spesialbestilt fra år 2000. Selve utdelingen finner sted under avslutningsmiddagen for fylkestinget den 17. desember. Det var hovedutvalget for kultur og utdanning som vedtok tildelingen under siste møte.

Alex Scherpf (1955) er bosatt i Søgne og utdannet på regilinja ved Statens teaterhøgskole. Han har vært teatersjef ved Beaivvàs Sàmi Teàhter fra 1997-2002 og ved Agder Teater fra 2005-2008. Alex Scherpf har hatt utallige regioppdrag ved teatre i Norge. Han har også hatt oppdrag i Sverige. Totalt har han hatt hånd om godt over 100 produksjoner.

Som regissør og teatersjef brant han for å fremme sørlandsk kunst og for å få sørlandske kunstnere fram i lyset. Han var med på å etablere "Rugekassen", ei ordning som skulle hjelpe unge skuespillere til å slå gjennom lokalt og nasjonalt.

I tillegg har Scherpf arbeidet mye med amatørteater og frivillige grupper, og har vist et varmt hjerte for amatørteaterbevegelsen. Det være seg barneteater, videregående skoler og studentteater. Han har også vært viktig for Det Dramatiske Selskap i Kristiansand. Han var Kåre Zakariassens gode støttespiller under utviklinga av to store byspill, og flere mindre kammerspill.

Alex Scherpf har arbeidet som skuespiller, tekstforfatter, oversetter og lærer. Han har mottatt flere priser for sitt arbeid.

Scherpf har reist en rekke debatter om kunst og kultur. Han har betydd mye for kulturlivet i Agder gjennom ei skapende hånd med svært mange produksjoner, og har vist en stor kreativitet innenfor sine fagområder.

av Richardsen, Wanja, publisert 26. november 2013 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Mye Gøy I Høstferien
  av jto, 12.09.19

  Søndagsåpne museer og høstaktiviteter

  Les mer
 • Kulturbygg I Songdalen Fasade
  av jto, 19.06.19

  15 millioner kroner i fylkeskommunalt tilskudd til kulturbygg i Songdalen

  Les mer
 • Fra Fyr Til Fyr
  av jto, 12.06.19

  Mange opplevelsesmuligheter på Lista søndag 16. juni

  Les mer