Veldig gøy å lese dette, selv om vi vet at vi er gode på det som måles her, sier fylkesutdanningssjef, Arly Hauge, når han ser oppslaget i Aftenposten om at Vest-Agder ligger på andreplass i en undersøkelse om kvalitet i den videregående skole i Norge. En forskningsrapport av samfunnsøkonomiprofessorene Bjarne Strøm og Torberg Falch ved NTNU, har sett på seks indikatorer for skolekvalitet.

-Vi skårer så bra fordi en av indikatorene er gjennomføring. Vi er faktisk best i landet på å få elevene våre gjennom utdanningsløpet, forklarer Arly Hauge.

De seks indikatorne for skolekvalitet som brukes er:

 • Fullført videregående innen fem år etter avsluttet grunnskole
 • Deltatt i videregående opplæring alle semestre etter avsluttet grunnskole til og med 6. semester
 • Fullført til normert tid
 • Gjennomsnittlig standpunktkarakter på vitnemål
 • Gjennomsnittlig eksamenskarakter på vitnemål
 • Gjennomsnittskarakter på avsluttende eksamen i norsk hovedmål og sidemål

 

(artikkelen fortsetter under bilde)

Arly Og Elin Leser Oppslag I Avisen

Bildetekst: Fylkesutdanningssjef, Arly Hauge og rektor på Lister VGS sjekker oversikten i Aftenpostens artikkel om kvalitet i videregående skoler i Norge, der Vest-Agder ligger på en imponerende andreplass.

GAMLE TALL?

Undersøkelsen har sett på tall frem til 2007 og noen spør hvordan det står til i dag? – Vi er bare blitt bedre på dette, sier Hauge. Vi ligger godt over landsgjennomsnittet på gjennomføring. Det gjorde vi tidligere og det gjør vi fortsatt. Landsgjennomsnittet har nylig gått litt tilbake, mens vi fortsatt øker. Vi har gått fra 70 prosent til 72 prosent.  Det undersøkelsen ikke sier noe om er at vi ikke bare får flere gjennom utdanningsløpet, men at vi også tar inn flere. Det betyr at grupper som tidligere stod utenfor videregående opplæring, i dag kommer med. Likevel opprettholder vi høy gjennomføring. Det jobbes utrolig bra i skolene våre og jeg vil sende rosen videre til alle de som gjør jobben i det daglige, avslutter Arly Hauge, utdanningssjef, i det han haster tilbake på rektorsamling.

Les artikkelen i Aftenposten her.

 

av Macdonald, Cheryl, publisert 12. desember 2013 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Ungt Entreprenørskap Logo
  av jto, 06.11.19

  Ny langsiktig avtale mellom fylkeskommunen og Ungt entreprenørskap Agder

  Les mer
 • Lyngdal Vgs Åpningsarrangement 2019
  av jto, 29.10.19

  Flott opprustet skolebygg åpnet i Lyngdal

  Les mer
 • KKG Konferanse
  av jto, 29.10.19

  KKG lager møteplass for lærlinger og bedrifter

  Les mer