Det er medier- og kommunikasjonselever i andre klasse på Vennesla VGS, som jobber med å utvikle en skole-app. Denne skal inneholde en fullstendig presentasjon av skolen og de ulike studieretningene. Etter planen skal den beste app-en lanseres på App Store rundt nyttår. Det skriver skolen på sin hjemmeside.

Sammarbeid

Selv om det er 2MKA som utvikler selve app-en, så er også andre klasser involvert. 2MKB har i sin fotoperiode tatt fotografier som skal brukes i app-en, og elever i tredje klasse på MK har laget ulike tekster som presenterer de studieretningene skolen tilbyr.

Faglærer Øyvind Høie har stor tro på at klassen skal få til et godt resultat. Han har på forhånd lært seg de verktøyene som må til for å få til dette, og nå skal elevene få ta del i den samme kunnskapen

Fornying på MK

App-utvikling er krevende for både lærer og elever, men fornying er helt nødvendig dersom studiet skal følge med utviklingen i mediebransjen. Medier og kommunikasjon ved Vennesla vgs har i løpet av det siste året fokusert spesielt på fornying, og app-utvikling er et av mange resultater av disse planene. Nye medier er et område som har blitt mer vektlagt, og informasjon/PR er et annet felt som avdelingen fokuserer spesielt på. Dette skylles at dette representerer kunnskaper som vil bli etterspurt i framtidas arbeidsmarked.

Elevene skal over nyttår jobbe med et medieseminar i januar, som de skal være med og arrangere. Som vanlig vil den årlige "Sinnsykt bra", Media Venneslas egen prisutdeling for medieprodukter,  gå av staben i juni.

Elevene vil med andre ord ha mer enn nok å bryne seg på dette skoleåret, noe som også må til for at de skal ha den ekstra fordelen med praktisk kunnskap som kan trenges i videre studier og i morgendagens arbeidsmarked.

Vil du vite hva elevene synes om opplegget? Les hele saken her.

av Macdonald, Cheryl, publisert 2. desember 2013 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Ungt Entreprenørskap Logo
  av jto, 06.11.19

  Ny langsiktig avtale mellom fylkeskommunen og Ungt entreprenørskap Agder

  Les mer
 • Lyngdal Vgs Åpningsarrangement 2019
  av jto, 29.10.19

  Flott opprustet skolebygg åpnet i Lyngdal

  Les mer
 • KKG Konferanse
  av jto, 29.10.19

  KKG lager møteplass for lærlinger og bedrifter

  Les mer