Gården Li T
Foto: Alf Sverre Torgersen
© DNT

Foto: Alf Sverre Torgersen DNT

Hovedutvalget for samferdsel, areal og miljø har besluttet å tildele Miljøprisen 2013 til Flekkefjord og Opland Turistforening for deres arbeid med aktivitet, skjøtsel og tilrettelegging ved Gården Li i Flekkefjord.

(Foto: DNT og Alf Sverre Torgersen)

Miljøprisen skal være en stimulans for miljøarbeidet i Vest-Agder og tildeles for særlig fortjenestefullt arbeid innenfor det som ligger i begrepet miljøvernarbeid. Prisen deles ut hvert andre år.

Prisvinneren ble foreslått av Carsten Wolfgang Lenski, som begrunner forslaget med å vise til hvordan turistforeningen har kombinert vernearbeid av historiske bygninger og kulturlandskap, med utvikling av miljø til frilufts- og turistaktiviteter.

Hovedutvalget begrunner innstillingen med at Flekkefjord og Opland Turistforening har klart, gjennom stor frivillig innsats, å sette i stand Gården Li på Hidraheia, midt i Flekkefjord Landskapsvernområde. Gården har blitt et sted med store opplevelseskvaliteter knyttet til vern av historiske bygninger, fauna, geologi og botanikk, skjøtsel av kulturlandskap, samt tur- og friluftsaktiviteter. Arbeidet er folkelig orientert, og alle aldersgrupper kan ha glede av et besøk der. Innstillingen var enstemmig.

Utvalgsleder, Kåre Glomsaker, kunngjorde utnevnelsen ovenfor prisvinneren tidligere denne uken. Styreleder i Flekkefjord og Opland Turistforening, Lilly Marie Kongevold, ble overrasket, men uttrykte stor glede over tildelingen.

Prisen er på 25 000 kroner og et grafisk trykk. Selve overrekkelsen er det fylkesordfører, Terje Damman, og leder av hovedutvalget for samferdsel, areal og miljø, Kåre Glomsaker, som står for, og vil finne sted i løpet av våren.

av Richardsen, Wanja, publisert 20. desember 2013 | Skriv ut siden

Gården Li i Flekkefjord

Gården Li i Flekkefjord

Gården Li i Flekkefjord
Gården Li Sjøutsikt

Gården Li Sjøutsikt

Gården Li Sjøutsikt
Gåden Li TF

Gåden Li TF

Gåden Li TF
Gården Li Utsikt

Gården Li Utsikt

Gården Li Utsikt
Gåden Li

Gåden Li

Gåden Li
Gården Li Besøk På Trappen

Gården Li Besøk På Trappen

Gården Li Besøk På Trappen

Siste fra Kultur

 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer
 • Publikumsmottak Kanonmuseet
  av jto, 28.10.19

  To millioner til publikumsmottak på kanonmuseet i Kristiansand

  Les mer
 • VAM
  av jto, 30.09.19

  Godt fjorår for Vest-Agder-museet

  Les mer