Ap og Høyre er enige om å frede fylkeskommunen inntil videre, og det er enighet om at Stortinget skal gå langsomt fram med kommunereformen slik at kommunene ikke opplever å bli overstyrt, det skriver Kommunal-Rapport.

– Arbeiderpartiet har en ganske lik tilnærming til kommunesammenslåing som oss, fastslår kommunalminister Jan Tore Sanner. Aps Helga Pedersen 180xHelga Pedersen sa nylig til Klassekampen at partiet støtter kommunalminister Jan Tore Sanners (H) plan om å redusere antallet kommuner. Partiene diskuterer nå det som er regjeringens kanskje fremste prestisjeprosjekt. Begge partiene mener at sammenslåinger i utgangspunktet skal være frivillige, men at Stortinget i siste instans kan tvinge kommuner sammen.

Jan Tore Sanner har varslet at et ekspertutvalg skal utrede hvilke oppgaver morgendagens kommuner må gjøre før kommunegrensene skal trekkes på ny. Først når dette er klart vi de se på fylkeskommunenen rolle.

Regjeringens kommunereform ble lansert i fjor høst, og målet er blant annet å redusere antallet kommuner. Statsminister Erna Solberg (H) understreket den gang viktigheten av å få Aps støtte. Den har de nå fått og dermed er det bl.a klart at fylkeskommunene fredes inntil videre.

 

av cmd/wri, publisert 20. januar 2014 | Skriv ut siden

Les også: