Fylkestingsrepresentant Vidar Kleppe fra Demokratene har sendt en interpellasjon til fylkesordfører Terje Damman rundt forholdene ved Mandal kirke, hvor han ber fylkeskommunen bidra i et spleiselag for å sikre at kirken ikke "råtner på rot".

I interpellasjonen skriver representanten:
"Mandal kirke har historisk betydning som Norges første offentlige monumentalbygg etter 1814 - den råtner nå bokstavelig talt på "rot". I kirken som også Norges største trekirke - er det nå oppdaget hussopp og råte i store deler av bærekonstruksjonen. 

I følge fungerende seksjonssjef hos riksantikvaren Bård Langvaldslien, har riksantikvaren beklagelig vis ingen mulighet til å hjelpe Mandal kommune økonomisk med å utbedre skadene - da dette er et kommunalt ansvar.

Demokratene mener at fylkeskommunen som en "drivkraft for utvikling" og som også har inngått en samarbeidsavtale med Mandal Kommune bør kunne bidra økonomisk i et "spleiselag" for å sikre at Mandal Kirke med sin historiske betydning - ikke "råtner på rot" av hussopp og råte."

Fylkesordfører Terje Damman vil gi sitt svar under fylkestingets møte i slutten av april.

av Richardsen, Wanja, publisert 28. mars 2014 | Skriv ut siden

Siste fra Politikk

 • KS Medaljører 2019
  av jto, 25.06.19

  Fire politikerveteraner hedret

  Les mer
 • Klubbe
  av jto, 18.06.19

  Alle fylkeskommuner skal ha råd for ungdom, eldre og personer med funksjonsnedsettelse

  Les mer
 • FT-web 0619
  av jto, 14.06.19

  Følg fylkestingets junimøte direkte på web-TV

  Les mer