En renovert Hanneviktunnel skal nå brukes av
kjøretøy som kjører E39 inn mot Kristiansand fra vest. Tunnelen åpner i ett løp fra vest og inn mot sentrum av Kristiansand. Åpningen betyr at E39-trafikken nå går helt utenom Hannevika.

Lokaltrafikken i Hannevika
Dette får flest praktiske konsekvenser for lokaltrafikken til og fra Hannevika-området. Derfor har Statens vegvesen distribuert vedlagte informasjon til beboere og bedrifter i området. Lokaltrafikken vil nå bli tovegs gjennom Hannevika, der det før var envegs gjennomgangstrafikk fra E39. Kjøretøy som skal fra Hannevika mot øst (sentrum) må kjøre via rundkjøringen ved meieriet/Kartheia, da utkjøringen i Kolsdalen blir stengt fram til juni.

Følger for bussene
Omleggingen får også konsekvenser for bussrutene fra vest inn mot Kristiansand. Bussene vil fra og med 31. mars ikke kjøre innom Hannevika. Dette vil gjelde fram til ferdigstilling av anlegget i juni. Statens vegvesen åpner et nytt midlertidig busstopp på E39 i Kolsdalen for å gjøre avstanden til Hannevika mindre for de som bruker buss til og fra området. Stoppet vil ligge mellom Glencore nikkelverk og Statoils bensinstasjon. I Vågsbygd åpnes busstoppet ved Fiskålokket øst, for å gi busspassasjerer kortere gåavstand til bussene som nå kjører Vågsbygdporten mot byen en periode.

av Richardsen, Wanja, publisert 19. mars 2014 | Skriv ut siden

Siste fra Samferdsel

 • Stortingsbygget - Utsnitt
  av jto, 24.06.19

  90 belønningsmillioner til kristiansandsregionen

  Les mer
 • E39 Skilt
  av jto, 20.06.19

  Støtter bompengeopplegg for ny E39 mellom Lyngdal og Ålgård

  Les mer
 • Holdeplass Ved UiA
  av jto, 17.06.19

  Mye positivt i årsrapporten for 2018 fra Areal- og transportplansamarbeidet i Kristiansandsregionen

  Les mer