En renovert Hanneviktunnel skal nå brukes av
kjøretøy som kjører E39 inn mot Kristiansand fra vest. Tunnelen åpner i ett løp fra vest og inn mot sentrum av Kristiansand. Åpningen betyr at E39-trafikken nå går helt utenom Hannevika.

Lokaltrafikken i Hannevika
Dette får flest praktiske konsekvenser for lokaltrafikken til og fra Hannevika-området. Derfor har Statens vegvesen distribuert vedlagte informasjon til beboere og bedrifter i området. Lokaltrafikken vil nå bli tovegs gjennom Hannevika, der det før var envegs gjennomgangstrafikk fra E39. Kjøretøy som skal fra Hannevika mot øst (sentrum) må kjøre via rundkjøringen ved meieriet/Kartheia, da utkjøringen i Kolsdalen blir stengt fram til juni.

Følger for bussene
Omleggingen får også konsekvenser for bussrutene fra vest inn mot Kristiansand. Bussene vil fra og med 31. mars ikke kjøre innom Hannevika. Dette vil gjelde fram til ferdigstilling av anlegget i juni. Statens vegvesen åpner et nytt midlertidig busstopp på E39 i Kolsdalen for å gjøre avstanden til Hannevika mindre for de som bruker buss til og fra området. Stoppet vil ligge mellom Glencore nikkelverk og Statoils bensinstasjon. I Vågsbygd åpnes busstoppet ved Fiskålokket øst, for å gi busspassasjerer kortere gåavstand til bussene som nå kjører Vågsbygdporten mot byen en periode.

av Richardsen, Wanja, publisert 19. mars 2014 | Skriv ut siden

Siste fra Samferdsel

 • Nikkelverket Mobilitet
  av elma11, 10.11.19

  Arbeidsplasser i Kristiansandsregionen kan søke om å bli med i et prosjekt om grønne reisevaner

  Les mer
 • Gartnerløkka
  av jto, 08.11.19

  Areal- og transportplanutvalget ber departement og bystyre sikre fremdriften i Gartnerløkkeprosjektet

  Les mer
 • Logo -ATP-samarbeidet
  av jto, 08.11.19

  Kristiansandsregionen vil søke om 540 belønningsmillioner for årene 2020 til 2023

  Les mer