Tirsdag 29.april skal vårens viktigste konkurranse i Vest-Agder gjennomføres! Det er fylkesmesterskap i helsearbeiderfaget og Vest-Agders beste helsefagarbeider skal kåres. Vinneren skal representerer fylket under yrkes-NM i Trondheim i oktober, det forteller prosjekt-koordinator, Hanne Mensner Lerstang.

Det er 4 lag som skal være med i mesterskapet, 2 fra Lister vgs., 1 fra Mandal vgs. og 1 fra Vennesla vgs. Fylkesmesterskapet holdes i Vennesla kulturhus fra kl. 10-14 og fungerende fagopplæringssjef, Kai Tore Flottorp skal dele ut premier.

Hva skal det konkurreres i?

Fire lag fra fylkets videregående skoler skal måle omsorgsevne, kunnskap og ferdigheter på scenen med ”pasienter” i rollespill!

Konkuransen er svært puplikumvennlig og lærerik. Det kommer et stort antall medelever fra alle fylkets skoler for å heie frem sine kandidater og vi håper på god stemning!

 

Vinneren representerer fylket  i helsearbeiderfaget under  yrkes-NM, som  arrangeres hvert annet år. I høst skal NM avholdes i Trondheim  28.-30.10. Vinneren kommer på yrkeslandslaget og skal representer Norge i helsearbeiderfaget under VM i i Brasil 2015.

 

Å sørge for at samfunnet utdanner nok helsefagarbeidere er en prioritert oppgave. Prognosene tilsier Norge har behov for 18 000 flere helsefagarbeidere i 2020.

 

Les mer om WorldSkills Norway

http://www.fagforbundet.no/yrkes-nm/

NM Helsefagarbeide Lyngdal 2012  Foto Hanne Mensner Lerstang

 

 

av Macdonald, Cheryl, publisert 28. april 2014 | Skriv ut siden