Årets "Jeg kjører grønt"-kampanje starter mandag 25. august og varer til 7. november. Hensikten er å redusere biltrafikk, bedre folks helse og verne om klimaet. De 1000 første som gjennomfører 10 grønne reiser vinner en gang- sykkeljakke. Bli med du også!

Nytt av året er at deltakerne må vise miljøhandling for å vinne kampanjens populære gang- sykkeljakke. Det er ikke nok bare å melde seg på. Årets kampanje har også nytt reisemål: Barcelona.

Hvem kan delta?
Alle innbyggere i Kristiansandsregionen kan delta. Regionen består av Søgne, Songdalen, Vennesla, Kristiansand, Lillesand, Birkenes og Iveland. Aldergrense 15 år. 

Påmelding
Deltakerne må melde seg på via Jeg kjører grønts nye hjemmeside, som nå er blitt en nyhetsportal for buss/tog, sykkel og gange. Her legges ut lokale og nasjonale nyheter om temaet. Jeg kjører grønt-kampanjen er en av modulene på portalen. Nyhetsportalen ble publisert 20. august.

De som har deltatt på kampanjen tidligere (første kampanje var i 2010), kan bruke samme brukernavn og passord som før. Nye deltakere må gå til fanen ”Meld deg på” og fylle ut personalia.

Poeng for gjennomførte grønne reiser
En tur-retur reise til fots, med sykkel, buss eller tog gir ett grønt poeng. Alle reiser som erstatter en bilreise, gir grønt poeng: Alle typer reiser på fritiden gjelder også, ikke bare jobbreiser. Eneste unntak er rene trimturer. Men dersom man sykler, går eller tar buss  til et turutgangspunkt, gjelder denne transportetappen som grønt poeng.

Barcelona - "Mitt grønne reisemål"
De som vil registrere hvor langt de reiser grønt, kan deltar på ”Mitt grønne reisemål”.  Årets reisemål er Barcelona. De 100 første som når Barcelona får en eksklusiv teknisk t-skjorte.

Mange premier
I tillegg til gang- sykkeljakkene, trekkes to ukepremier blant de som har registrert poeng foregående uke. Når antall deltakere runder 2000, 3000 og evt. 4000 deltakere, trekkes en el-sykkel blant alle som har oppnådd minst 10 grønne poeng. Det er også fine vervepremier (kinobilletter, sykkelservicekort, busskort og aktivitetsmåler /pulsmåler). Ved kampanjeslutt trekkes sluttpremier (gavekort og busskort) blant de som har blitt grønne (minst 30 poeng), grønnere (minst 50 poeng) og grønnest (minst 80 poeng).

Spørsmål kan rettes til kampanjelderne:
Bjørne Jortveit, e-post: bjorne.jortveit@kristiansand.kommune.no
Hilde Finckenhagen, e-post: hilde.finckenhagen@kristiansand.kommune.no

Bildet viser kampanjeleder Hilde Finckenhagen og Bjørne Jorttveit. Foto: Arne Otto Iversen. 

av Richardsen, Wanja, publisert 22. august 2014 | Skriv ut siden