Bystranda Utsikt Fra Hotell
Foto: Marion Erichsen

Foto: Marion Erichsen

Innholdsrike konferansedager for mennesker med nedsatt funksjonsevne ble avholdt på Scandic Hotell, Bystranda i Kristiansand.
Inspirasjon, kunnskap og nye kontakter ble utvekslet på tvers av fylkesgrensene.

Under her finner du smakebiter fra konferansen.

Se bilder fra konferansen nederst på denne side.

FAKTA:
Antall deltakere på landskonferansen 2014: 114.
Landskonferansen 2015 arrangeres i Nordland fylke, Bodø (midten/slutten av august).

KUNNGJØRINGER OG KOMMENTARER FRA DELTAKERE:

Nick Williams, Rådgiver, Nordland:  Utfordrer alle råd til å sende ungdommer på konferanse 5-7  september, FUNKIS 2014. Det er gratis å delta på konferansen! Det gis i tillegg et reisetilskudd til deltakere for reiseutgifter ut over kr 700 (det vil si at hvis reisen koster kr 2000, får du tilbake kr 1300 fra oss). Gå inn på: http://www.unginordland.no/artikkel.aspx?MId1=5173&AId=32082

Magne Skjetne, medlem i fylkesrådet, Sør-Trøndelag: "Hjelp oss å si fra til FN".  Skyggerapport til FN-konvensjonen.  Ansvarlig oppnevnt til å samle inn saker: www.ffo.no

Trude Kjelle, sekretær i fylkesrådet, Aust-AgderKulturminnevern og universell utforming – et prosessverktøy
På dag 2 var det flere av deltakerne som påpekte at det er vanskelig å jobbe med universell utforming/tilgjengelighet knyttet til  kulturminner.

”Kulturminnevern og universell utforming – et prosessverktøy” tar utgangspunkt i at det ikke finnes standardløsninger for       kulturminner, men at man må jobbe med hvert enkelt kulturminne for å finne gode løsninger. Løsninger som både ivaretar behovet for tilgjengelighet og som ivaretar behovet for vern.

Verktøyet er laget av 5 kommuner som i flere år har jobbet aktivt med tilgjengelighet/universell utforming og kulturminner.

Verktøyet finnes på:
http://www.bufetat.no/Documents/Bufetat.no/Deltasenteret/Rapporter/Kulturminnevern_og_uu_et_prosessverktoy.pdf

 

 

 

 

 

av Erichsen, Marion, publisert 4. september 2014 | Skriv ut siden