Fylkesordfører, Terje Damman, overrakte i dag Fylkeseldrerådsprisen 2014 til ekteparet Gerd og Gunnar Gundersen for deres innsats innen frivillighet. –Det er helt fantastisk å motta denne prisen, sier de glade vinnerne.

Fortsetter det frivillige arbeidet
Prisvinnerne ble gjort kjent med utmerkelsen i vår, og har siden den gang mottatt mange hyggelige gratulasjoner. Ekteparet uttrykker stor glede og ydmykhet over utmerkelsen og lover å holde frem med samme energi som tidligere.

Viktig bidrag
Fylkesordføreren løftet frem betydningen av frivillighet i samfunnet, noe som er spesielt vektlagt i vår felles regionplan for Agder. Det er derfor et sentralt og viktig arbeid som Gerd og Gunnar har utført ved å være de JA-mennesker de blir beskrevet å være. I juryens begrunnelse utdypes dette nærmere med disse ordene:

Juryens begrunnelse
Ekteparet har sammen, men også hver for seg vært enere til å bry seg om andre. De har gjennom ulikt arbeid – alltid frivillig - stilt opp der det har vært bruk for dem.

Begge gjør en forskjell for svært mange. I hovedsak er det eldre som nyter godt av ekteparets engasjement. Men det er også mange pårørende som kommer når det annonseres med at disse har et eller annet arrangement på en av byens eldreinstitusjoner.

Alt gjør de av seg selv – de representerer kun sitt gode jeg. Positiviteten og det gode humør smitter over på alle som kommer i deres nærhet. De er JA-mennesker, noe som er en sjelden vare i dag. Ekteparet Gundersen er selve symbolet på frivilligheten, som mange ganger er et savn i storsamfunnet.

Kristiansand eldreråd mener at pensjonistekteparet Gundersen fortjener denne prisen sammen.

Kort om prisvinnerne:

Gerd Gundersen – blomsterdekoratør/gartner.
- Gjennom mange 10 år vært fast dekoratør på ulike eldreinstitusjoner i Kristiansand
- Ledet byvandringer – blomster og livet i Posebyen i Kristiansand
- Forening,  humanitær eller religiøse  har hatt besøk av henne før jul til å vise juledekorasjoner.
- Sterkt medvirkende på 7.juni allsang på Odderøya.

Gunnar Gundersen – gartner
- Forsanger og initiativtaker til allsang i Ravnedalen (samler tusener av mennesker gjennom - før og etter høysommeren   Har holdt på i ca. 10 år)
- Sterkt medvirkende på 7. juni allsang på Odderøya.
- Leseombud og sanger på Grimtunet i en årrekke. En gang i uka besøker han avdelinger på sykehjemmet.
- Søppelplukker i byen og nærområder.

 

Det er andre året prisen deles ut. Fylkeseldrerådsprisen 2013 ble tildelt Lindesnes trekkspillklubb.

 

av Richardsen, Wanja, publisert 1. oktober 2014 | Skriv ut siden