Rundt 300 elever fra 10. klasse i Kvinesdal og Flekkefjord og elever ved Lister videregående avdeling Flekkefjord deltok på UNG TEKNO i Flekkefjord den 9. oktober. Arrangementet viste frem hvilke utdanningsmuligheter som finnes innen teknologifag i videregående skole og ved Universitetet i Agder - og om læreplasser og jobbmuligheter i teknologibedriftene. - Vi kan ikke tenke oss en videre utvikling av Norge, uten god tilgang på ingeniører og andre med god utdannelse, sa fylkesvaraordfører, Thore Westermoen, i sin åpningstale til ungdommen.

(Foto: Kim Ronny Røynestad)

Westermoen fortsetter med å si at det er store muligheter for gode jobber i, blant annet, oljeservicebedrifter og ingeniørbedrifter, tross en del skriverier om nedtrapping og oppsigelser i slike bedrifter. – Utdanning er den beste beskyttelse mot arbeidsledighet om arbeidsmarkedet skulle være vanskelig, fremholder han videre.

Elevene fikk også høre lokale og regionale aktører innlede om de muligheter som ligger innenfor teknologifag, i tillegg til musikkinnslag og teknoshow.

Under ser du bilder fra arrangementet.

av Richardsen, Wanja, publisert 14. oktober 2014 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Førerkort
  av jto, 25.06.19

  Enkelte kjøretimer blir ikke lenger regnet med i fraværsgrensen

  Les mer
 • Gratis Sommerkurs I 2019
  av jto, 05.06.19

  Gratis sommerkurs i matematikk og naturfag 2019

  Les mer
 • Datamus
  av jto, 22.05.19

  Vest-Agder får digital skolehelsetjeneste fra høsten

  Les mer