Agder historielag, som er en paraplyorganisasjon for historielag på Agder er 100 år i år. Begivenheten ble markert med jubileumsmiddag i Kristiansand 5. november 2014. Laget har i dag 43 lokale historielag som medlemmer. Disse lagene har i sin tur til sammen omkring 6000 medlemmer. Målet for organisasjonen er å fremme historieinteressen i landsdelen og dokumentere fortiden. Aktiviteten er konsentrert rundt utgivelsen av et årsskrift, medlemsbladet EGDE, og flerbindsverket «Agders Historie». Fylkeskommunen bidrar til finansiering av virksomheten.

Fylkeskommunen inngikk i 2005 en samarbeidsavtale med Agder historielag om faste årlig driftstilskudd. I 2013 fikk laget et driftstilskudd fra fylkeskommunen på 120 000 kroner til driften og 50 000 kroner til Agdersoga.

Historielaget holder til i Bentsens hus i Kristiansand, hvor de deler lokaler sammen med andre foreninger. Historielaget bidrar aktivt til driften av huset.

av Torkelsen, Jan H., publisert 21. november 2014 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Kulturbygg I Songdalen Fasade
  av jto, 19.06.19

  15 millioner kroner i fylkeskommunalt tilskudd til kulturbygg i Songdalen

  Les mer
 • Fra Fyr Til Fyr
  av jto, 12.06.19

  Mange opplevelsesmuligheter på Lista søndag 16. juni

  Les mer
 • Kulturrell Møteplass I Songdalen
  av jto, 05.06.19

  Fylkesutvalget positivt til å gi fylkeskommunalt tilskudd til kulturbygg i Songdalen

  Les mer