Fylkesutvalget behandlet i går fylkesrådmannens forslag til årsbudsjett for 2015 og økonomiplan for neste fireårsperiode for fylkeskommunen. Fylkestinget foretar den endelige budsjettbehandlingen 16. desember. Innenfor samferdsel går fylkesutvalget inn for at overføringen til Agder Kollektivtrafikk -AKT må økes med tre millioner kroner hvert år for å styrke kollektivtrafikken, forbedre tilbringertjenesten til tog og for å forberede overgang til alternativt drivstoff. Fylkesutvalget vil også ha sju millioner kroner mer til fylkesveiene i både 2017 og 2018.

Fylkesutvalget anbefaler i tillegg at budsjettposten for regional utvikling økes med to millioner kroner hvert år i perioden for å sikre god oppfølging av kommuneavtalene. Fylkeskommunen har samarbeidsavtaler med alle femten kommuner i fylket.

av Torkelsen, Jan H., publisert 26. november 2014 | Skriv ut siden

Siste fra Samferdsel

 • Spleiselaget! Fra høyre: Stian Wesøy (BaneNOR) Ordfører i Audnedal kommune, Reidun Bakken, fungerende fylkesordfører, Tore Askildsen, og Samferdselssjef i Vest Agder, Vidar Ose.
  av elma11, 06.08.19

  En flott markering ble gjort da Audnedal stasjon sto ferdig etter utbedring

  Les mer
 • Stortingsbygget - Utsnitt
  av jto, 24.06.19

  90 belønningsmillioner til kristiansandsregionen

  Les mer
 • E39 Skilt
  av jto, 20.06.19

  Støtter bompengeopplegg for ny E39 mellom Lyngdal og Ålgård

  Les mer