Fylkesutvalget behandlet i går fylkesrådmannens forslag til årsbudsjett for 2015 og økonomiplan for neste fireårsperiode for fylkeskommunen. Fylkestinget foretar den endelige budsjettbehandlingen 16. desember. Innenfor samferdsel går fylkesutvalget inn for at overføringen til Agder Kollektivtrafikk -AKT må økes med tre millioner kroner hvert år for å styrke kollektivtrafikken, forbedre tilbringertjenesten til tog og for å forberede overgang til alternativt drivstoff. Fylkesutvalget vil også ha sju millioner kroner mer til fylkesveiene i både 2017 og 2018.

Fylkesutvalget anbefaler i tillegg at budsjettposten for regional utvikling økes med to millioner kroner hvert år i perioden for å sikre god oppfølging av kommuneavtalene. Fylkeskommunen har samarbeidsavtaler med alle femten kommuner i fylket.

av Torkelsen, Jan H., publisert 26. november 2014 | Skriv ut siden

Siste fra Samferdsel

 • Johaugs Reflekskolleksjon
  av jto, 16.10.19

  Invester fem minutter på refleksdagen

  Les mer
 • Broåpning Feda 11.10.19
  av Jan Torkelsen og samferdselsseksjonen, 14.10.19

  Ny bro på Feda i Kvinesdal offisielt åpnet

  Les mer
 • Selvkjørende Buss
  av jto, 10.10.19

  Det må tas høyde for teknologisk utvikling i transportsektoren

  Les mer