Det var hektisk aktivitet på Sam Eyde videregående skole i Arendal i går da kokk- og servitørlærlinger konkurrerte i Sørlandscup. Det var Opplæringskontoret for Resepsjon-, Restaurant- og Matfag i Agder som arrangerte den årlige lærlingekonkurransen. Det deltok ti kokkelag av to personer og tre servitører. På bildet ses vinnerne som fra venstre er de to kokkelærlingene Max Panyachan og Gulli Mohammadi og servitørlærling Per Kristian Stensholt. Vinnerne fikk utdelt hver sin premie på 2.500 kroner og medalje fra Chaine de Rotisseure.

Kokkene visste på forhånd at de skulle lage en hovedrett av torsk. På konkurransedagen fikk de hele oppgaven som var:  forrett – kyllingballotine, hovedrett – valgfri tilberedning av torsk, dessert – bringebærmousse eller fromasj med sjokoladekake. Etter en halvtimes planlegging hadde lagene fire timer på kjøkkenet. Dommere var fra Kokkenes Mesterlaug.

Servitørene hadde oppgaver som drinkmiksing, flambering av banan, oppgaver med kaffe og å dekke et bord og servere gjester. Dommere var Sigurd Eilerås og Guro Heggen.

Resultat kokk:

  1. plass:    Gulli Mohammadi ogMax Panyachan fra restaurant Sjøhuset i Kristiansand
  2. plass:    Christopher A. Tobiassen og Kevin M. Kirkhus fra Hotel Norge i Kristiansand
  3. plass:    Daniel Benitez fra Pieder Ro og Nicholas Klavenes fra  Håndverkeren  i Kristiansand

Resultat servitør:

  1. plass:    Per Kristian Stensholt fra Restaurant Måltid i Kristiansand
  2. Delt 2. plass: Siv Veronika Røed fra Strand Hotel Fevik og Celine Lunde Rønning  fra Bølgen & Moi i Kristiansand

 

 

av Torkelsen, Jan H., publisert 6. november 2014 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

  • Mandal Videregående Skole
    av jto, 17.10.19

    Ombyggingsarbeid på Mandal videregående skole vil bli avklart i økonomiplanen

    Les mer
  • Tungefoss
    av jto, 09.10.19

    Byremo videregående skole får midler til utvendig øvingsområde på Tungefoss

    Les mer
  • Y-valg 2019
    av jto, 08.10.19

    Velkommen til Yvalg 2019

    Les mer